Növekvő pénzdíjak az ATP 500-as tornákon

Az ATP bejelentette, hogy a következő öt év során jelentősen emelkedni fognak az ATP 500-as versenyek összdíjazásai. A játékosok nyereményei átlagosan 10%-al lesznek magasabbak éves szinten az említett versenykategóriában. Ezen kívül két füves pályás torna is gazdagítja majd az  500-asok repertoárját.

Az ATP 500-as versenyeken 17.6 millió dollár volt az összedíjazás 2013-ban, ez az összeg 2018-ra várhatóan 30,8 millióra nő majd. Ezen kívül az  is bizonyossá vált, hogy a Queen’s Club-ban zajló Aegon Championships és a Halle-ban rendezett Gerry Weber Open a 250-esből az 500-as kategóriába kerül 2015-től, a Roland Garros és Wimbledon közötti füves pályás időszak pedig három hétig tart majd.

Laurent Delanney, az ATP Europe vezérigazgatója a következőképp kommentálta a hírt: “Nagyon örülünk ennek a végkifejletnek, ami a játékosok díjazásának jelentős növekedését jelenti, valamint két nagyon erős torna kerül az ATP 500-as kategóriába. A döntés hatására nem csak az ATP 500-as tornák színvonala erősödik, hanem hosszabb lesz a Wimbledonig tartó füves pályás szezon is. Fantasztikus dolog ez a játékosok, a versenyek és általában az egész sport számára is.”

Queen’s és Halle csatlakozik tehát a Rotterdam, Dubai, Rio de Janeiro, Acapulco, Barcelona, Hamburg, Washington, Tokió, Peking, Valencia és Basel alkotta ATP 500-as mezőnyhöz. A játékosoknak továbbra is négy ATP 500-as versenyen kell majd kötelező jelleggel indulniuk, melyek közül egynek a US Open után kell lennie.

A kiemelt kép forrás: tibsnews.com

A hozzászólások le vannak zárva.