Hopman Kupa beharangozó, 2. rész

Sorozatunk második részében a B csoport tagjait mutatjuk be.

A B jelű kvartett résztvevői Csehország, Franciaország, Spanyolország, Egyesült Államok.

forrás: hopmancup.com

forrás: hopmancup.com

Csehország

A csehek nagyon eredményesek a csapatversenyekben, hiszen a Davis Kupát megnyerték az elmúlt két évben,  a Fed Kupát pedig az előző három évben kétszer sikerült elhódítaniuk, továbbá 2012-ben az első nemzet lettek, akik egyszerre voltak a három legrangosabb csapatverseny, a Davis Kupa, a Fed Kupa és a Hopman Kupa címvédői.

Petra Kvitova egykori wimbledoni bajnok, a világranglista 6. helyezettje. A balkezes játékos a US Open óta új fitneszedzővel készül, és nagy várakozással tekint a 2014-es szezon elé. Való igaz, wimbledoni győzelme után világelsőséget várt tőle a közvélemény, de megtorpanás következett be a karrierjében. Egy új Hopman Kupa-győzelem jó alapot adhatna a következő idényre.

A duó férfitagja ezúttal nem Tomas Berdych, hanem a Davis Kupa-hős, 35 éves Radek Stepanek. Stepanek az egyedüli a férfimezőnyben, aki egyszerre van a páros ranglistán a top 10-ben és az egyéniben a top 50 között.

Ha már Stepanek és vegyes páros, ez a kombináció veszélyes lehet: Az ellenállhatatlan Radek meghódította már a cseh származású teniszező hölgyek színe-javát, Hingistől Vaidisováig. Majd kiderül, Kvitova ellen tud-e állni Stepanek talán csak Andy Vajnához fogható sármjának.

forrás: hopmancup.com

forrás: hopmancup.com

forrás: hopmancup.com

forrás: hopmancup.com

Franciaország

A franciák Alize Cornet-t és Jo-Wilfried Tsongát nevezték.  A 23 éves Cornet idén harmadik tornáját nyerte és a világranglista 27. pozícióját foglalja el. 2009 után tér vissza a Hopman Kupára.

Tsonga tavalyi szezonja nem úgy sikerült, ahogy várta, igaz, ebben sérülések is hátráltatták. Nem sikerült kvalifikálnia magát az év végi World Tour Finals-re sem. Bizonyára fűti őt a bizonyítási vágy, és ha egészséges lesz, jövőre ismét visszakapaszkodhat az őt megillető helyre.

forrás: hopmancup.com

forrás: hopmancup.com

Spanyolország

A címvédő ismét rutinos játékosokkal száll harcba az újabb győzelemért. Két 31 éves játékos képviseli Spanyolhont.

A tavalyi győztes csapatból Anabel Medina Garrigues maradt, talán érdemei elismeréseként, mert bizony a spanyol hölgy eléggé visszaesett a ranglistán. Jelenleg a 100. helyet foglalja el, pedig volt ő már 22. is. Párosban viszont 30. igaz, volt már 3. is négy évvel ezelőtt, ennek ellenére a vegyes páros erőssége lehet.

Partnere egy igazi Hopman Kupa veterán, Tommi Robredo, aki már két bajnoki címet és egy második helyet tudhat magáénak itt. Az egykori top 10-es játékos tavaly nagy mélységeket járt meg: 5 hónapot kényszerült kihagyni lábsérülés miatt, majd a világranglista 471. helyéről felküzdötte magát a legjobb 20-ba. 3 tornát nyert meg ebben az évben, és a Roland Garroson történelmet írt azzal, hogy három egymást követő mérkőzést fordított meg kétszettes hátrányból.

forrás: hopmancup.com

forrás: hopmancup.com

Egyesült Államok

Az amerikaiak igen erős csapatot küldenek harcba Ausztráliában. A duó hölgytagja Sloane Stephens, aki először játszik Hopman Kupán. A 20 éves tehetség már 12. a világranglistán, idei legjobb eredménye is a koalák kontinenséhez köthető, amikor is az Australian Openen Serena Williams legyőzése után elődöntőt játszhatott a Grand Slam tornán.

John Isner már megízlelte a Hopman Kupa győzelem ízét, mégpedig 2011-ben. Az égimeszelő amerikai rendkívül sikeres keménypályás szezont tudhat maga mögött. Két tornát is nyert, emellett kétszer döntőzött. Megverte Djokovicot és del Potrót, és ő állt legközelebb Rafael Nadal legyőzéséhez szabadtéren keménypályán.

Az amerikaiak a Hopman Kupa egyik legnagyobb esélyesének tűnnek.

 

A hozzászólások le vannak zárva.