ATP, Brisbane: az első nap összefoglalója

2013. december 30.
by DGM96

Megvan Federer ellenfele, egy kiemelt már kiesett. Minden, amit az aussie torna nyitónapjáról tudni kell.

A mai nap folyamán alakult ki teljesen a verseny táblája, hiszen a négy főtáblás meccsel párhuzamban négy selejtezős mérkőzés is folyt.

8 kiemelt versenyző közül kettő már ma pályára lépett. Dimitry Tursunov (7.) az amerikai Querrey ellen kezdte meg a 2014-es szezont, ám nem úgy alakult a rajt, ahogyan azt ő vélhetőleg szerette volna. Az első szett még jól is kezdődött, hiszen brékelőnyt harcolt ki, ám az abból adódó lehetőséget nem tudta kamatoztatni, Querrey megfordította a játszmát. A másodikban sorra hozták a szervákat, egészen addig, amíg Querrey 5/4-re nem vezetett, az orosz ekkor ugyanis megingott a hórihorgas amerikai pedig harmadik meccslabdáját kihasználva továbbjutott. A következő körben a hazaiak versenyzője, Marinko Matosevic vár rá, aki a nap legjobb meccsén, majd háromórás csatában győzte le a francia Benneteau-t.

Ma kezdte meg szereplését a tavalyi döntős, Grigor Dimitrov (5.) is. A bolgárok ifjú titánja a holland Haase ellen játszott, s ellentmondást nem tűrve lépett túl az első körön, egy perc híján egy órát töltve a pályán. Ellenfele a második körben az eltiltásából visszatérő (és a ranglistán emiatt visszaeső) Marin Cilic lesz. A horvát az üzbég Istomint győzte le egy olyan meccsen, ahol a 36 játékból csak egyet nyert a fogadó, ezt a tettet is a győztes hajtotta végre, az utolsó előtti játékban.

forrás: http://www.atpworldtour.com

forrás: http://www.atpworldtour.com

S, mint ahogyan azt az elején említettem, ma derült ki az is, hogy ki lesz Roger Federer ellenfele. Ő pedig nem lesz más, mint a balkezes finn, Jarko Nieminnen, aki a hazaiak fiatalját, James Duckworth-t ejtette ki.

A főtáblás meccsek végeredményei:

Matosevic (ausztrál) – Benneteau (francia) 5/7 6/4 7/6(4)

Nieminnen (finn) – Duckworth (ausztrál) 6/2 6/3

Cilic (horvát) – Istomin (üzbég) 6/7(3) 7/6(5) 6/4

Querrey (amerikai) – Tursunov (orosz, 7.) 7/5 6/4

Dimitrov (bolgár, 5.) – Haase (holland) 6/2 6/3

2013-at igazi csemegével búcsúztatják majd a kontinensországban, ami az urak tornáját illeti. Roger Federer ugyanis összeállt egy verseny erejére Nicolas Mahuttal párosozni. A duó ellenfele a top kiemelt holland-román páros, Rojer és Tecau lesz, ez a meccs fogja zárni a délutáni programot. Az estét pedig Lleyton Hewitt nyitja majd, selejtezős ellenfelet kapott honfitársa, a selejtezős Kokkinakis személyében.

kiemelt kép forrása: www.tennis.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.