Dohában és Chennaiban is megkezdődtek a küzdelmek

A férfiaknál is elrajtolt mindhárom szezonnyitó torna, Brisbane-hez Doha és Chennai csatlakozott. Qatar fővárosában máris megszületett az első meglepetés – kiesett a 4. kiemelt Berdych. A játéknap érdekessége, hogy mindkét helyszínen két játszmában dőlt el az összes mérkőzés. 

Doha

Berdych veresége annyira nem nevezhető sokkolónak, hiszen Ivo Karlovic ellen negatív mérleggel rendelkezett, legutóbbi bázeli összecsapásuk is a horvát teniszező győzelmével zárult. Kevesen gondolták volna azonban, hogy Berdych első körös vereséggel kezdi a szezont, ezt sugallta a fogadóirodák 1.19-es átlagos oddsa is. A mérkőzésen breaklabda is elvétve volt, break pedig egyáltalán nem. A hórihorgas szervakirály Karlovic ezúttal is remekül adogatott, a mérkőzés során 24 ászt ütve melyek mellé mindössze két ki nem kényszerített hiba párosult. Az első játszma rövidítésében Berdych kétszer is minibreak előnybe került, ám Karlovic mindannyiszor visszajött, saját lehetőségét pedig sikerrel ki is használta. A második játszma is tie-breakbe torkollott,  4:4-nél Karlovic nyert pontot először Berdych adogatásánál, és ki is szerválta a mérkőzést, stílusosan ászt ütve. 2013-ban a cseh volt az egyetlen top10-es játékos, akit Karlovic le tudott győzni, az új szezonban pedig megismételte ezt. Karlovic következő ellenfele jó eséllyel honfitársa, Ivan Dodig lesz.

Berdychen kívül még egy kiemelt, a 8. Verdasco is pályára lépett, aki Filippo Volnadri ellen nyert  6:3, 6:3-ra, és a második fordulóban a Sousát legyőző Hanescu ellen játszhat majd. Továbbjutott Gael Monfils is, ő Santiago Giraldot múlta felül a torna nyitómérkőzésén.

Eredmények:

Monfils – Giraldo – 7:6, 6:2

Kubot – Gimeno-Traver – 6:4, 6:3

Karlovic – Berdych – 7:6, 7:6

Verdasco – Volandri – 6:3, 6:3

Hanescu – Sousa – 6:3, 6:2

Kamke – Jaziri – 6:3, 6:4

 Chennai

Indiában az élmezőnyből csak az 5. kiemelt Pospisil lépett pályára a szabad kártyás Kyle Edmund ellen. A világranglista 32. helyén álló fiatal kanadai 6:3, 7:5 arányban nyerte meg első fordulós mérkőzését, a második körben pedig majd a Smyczeket legyőző Lu ellen játszik. Nyerni tudott Dudi Sela, aki majd a 2. kiemelt Youzhny ellenfele lesz,  és a fiatal cseh Vesely is.

Eredmények:

Lu – Smyczek – 6:4, 6:2

Vesely – Nedunchezhiyan – 7:5, 6:2

Sela – Lacko – 6:4, 6:2

Pospisil – Edmund – 6:3, 7:5

 

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.