Venus Williams és Sara Errani is továbbjutott – WTA Auckland és Shenzen

A Brisbane International sztárokkal tűzdelt mezőnyének árnyékában két másik torna is zajlik az új idény kezdetén, melyeknek Auckland és Shenzen városa ad otthont.

Venus Williams szereplése egy magabiztos első, és egy küzdelmes második játszmával indult Aucklandben a cseh Hlavackova ellen. Az első szettben Williams remekül szervált, és 4:1-es előnyre tett szert, a játszmát pedig végül 6:3-ra nyerte. A másodikban már Hlavackova került előnybe, 5:3-ra vezetett, Venus azonban egy utolsó nagy rohamnak köszönhetően az utolsó 12 labdamenetből 11-et megnyert, és 7:6-ra behúzta a második szettet is.  A következő körben Venus az osztrák Meusburger ellen lép pályára, aki meglepetésre a 7. kiemelt Barthelt búcsúztatta 6:4, 6:3 arányban.

A játéknapon rajtuk kívül egy kiemelt lépett még pályára az 5. Jamie Hampton személyében, aki 4 hónapos kihagyás után tért vissza egy 1:6, 6:1, 6:3-as Paszek ellen aratott sikerrel.

 

Eredmények:

Muguruza – McHale – 6:4, 6:3

Meusburger – Barthel – 6:4, 6:3

Pliskova – Ormaechea – 7:6, 6:1

Hampton – Paszek – 1:6, 6:0, 6:3

Larsson  Dominguez-Lino – 7:5, 6:0

Nara – Cadantu – 6:1, 4:0

Williams – Hlavackova – 6:3, 7:6

 

Shenzen

Az 5. kiemelt Shuai Peng még vasárnap továbbjutott, miután egy 1 óra 10 percen keresztül tartó mérkőzésen 6:1, 6:3-re legyőzte a szabad kártyás Liu Fanghzout. A másik vasárnapi mérkőzésen Soler-Espinoza 6:4, 7:6 arányban nyert Tsurenko ellen.

Hétfőn több kiemelt is pályára lépett, köztük a 2. kiemelt Sara Errani is, aki a szabad kártyás kínai Zheng ellen tudott nyerni egy a vártnál szorosabb mérkőzésen. Kitűnően kezdődött pedig a találkozó az olasz számára, az első szettet 6:0-ra nyerte. A második játszma azonban váratlan fordulatot hozott, Zheng 6:3-al egyenlített, Errani csak a döntő játszma rövidítésében tudta kiharcolni a továbbjutást. Zakopalova (3.), Jie Zheng (7.) és Beck (8.) is győzelemmel kezdett, a 4. kiemelt Jovanovski viszont sima, 6:1, 7:5-ös vereségbe szaladt a selejtezőből feljutó német Friedsam ellen.

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.