WTA Brisbane – Serena magabiztosan kezdett

A Brisbane-ben zajló női verseny 3. játéknapján mindössze négy mérkőzést rendeztek. Pályára lépett Serena Williams és Jelena Jankovic is, mindketten sikerrel vették az első akadályt.

Az első kiemelt Williams a mérkőzés elején elveszítette az adogatását, de ezt leszámítva remekül játszott, és túl erősnek bizonyult Andrea Petkovic számára. Az amerikai világelső a másik 9 adogatójátékát kivétel nélkül megnyerte, és 11 ászt ütve kialakította a 6:4, 6:4-es végeredményt.  Serena ellenfele a következő fordulóban Dominika Cibulkova lesz, aki egy 2 óra 14 percig tartó csatában tudta csak legyőzni a 43 éves Date-Krummot 6:3, 1:6, 6:3-ra, úgy, hogy a japán teniszező két alkalommal is breakelőnyben volt a döntő játszma elején. Egymás elleni mérlegüket természetesen Williams vezeti, mindhárom korábbi találkozójukat meg tudta nyerni. Egyetlen kemény pályán történt összecsapásukon azonban rendkívül közel állt a győzelemhez Cibulkova: 6:2, 4:1-re vezetett, innen fordított Williams, és 2:6, 6:4, 6:2-re végül ő nyerte a meccset.

A játéknap másik két találkozóján a 4. kiemelt Jelena Jankovic 6:1, 6:3 arányban múlta felül Svitolinát, Kaia Kanepi pedig valósággal leütötte a pályáról a 8. kiemelt Suarez Navarrot – 6:2, 6:2. Kanepi a következő körben feltehetően Maria Sharapovával  játszik majd, ha az orosz teniszező győzni tud a selejtezőből felkerült ausztrál Barty ellen.

Eredmények:

Cibulkova – Date-Krumm – 6:3, 1:6, 6:3

Jankovic – Svitolina – 6:1, 6:3

Williams – Petkovic – 6:4, 6:4

Kanepi – Suarez Navarro – 6:2, 6:2

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.