A tenisz nem vár – minden, amit az év első napjáról tudni érdemes

Miközben az óévet búcsúztattuk és az újat üdvözöltük, addig a tenisz világában nem volt megállás. Az alábbiakban összefoglaljuk az év első napjának legfontosabb  történéseit, egyúttal szeretnénk minden kedves olvasónknak sikerekben és izgalmas teniszmeccsekben gazdag boldog új évet kívánni!

A játéknap egyik leglényegesebb eseménye Andy Murray búcsúja volt. A hátsérülése után visszatérő Murray remekül kezdte a mérkőzést, 6:3-ra nyerte az első játszmát és 3:0-ás előnyt alakított ki a másodikban is. Senki nem gondolta volna, hogy Florian Mayer még érdemben hozzá tud szólni a végeredmény alakulásához, pedig így történt: a német teniszező megfordította a találkozót – 3:6, 6:4, 6:2.

Szintén búcsúzni kényszerült Dohában a 8. kiemelt Fernando Verdasco, aki a román Hanescutól kapott ki 4:6, 7:6, 6:2-re. A legjobb 16 közé 6 német jutott, ketten egymás ellen játszottak: a selejtezős Gojowczyk meglepetésre 7:6, 7:6 arányban legyőzte az 5. kiemelt Kohlschreibert, aki a következő körben ismét egyik honfitársával találkozhat, Dustin Brown ugyanis nyerni tudott Karlovic ellen – 3:6, 7:6, 6:4. A második játszma rövidítését 15:13-ra tudta megnyerni a jamaicai születésű Brown a horvát szervakirály ellen.

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

Rafa Nadal ellenfele is német volt Tobias Kamke személyében. A világelső 6:3-ra nyerte az első játszmát, a másodikban azonban Kamke eljutott a rövidítésig, amit sikerült is megnyernie. A döntő játszmában a spanyol 4:3-as vezetésnél breakelte ellenfelét, majd gond nélkül kiszerválta a mérkőzést. Nadal következő ellenfele a 7. kiemelt Gulbis lesz, aki Kubot ellen nyert 6:2, 4:6, 6:3-ra.

Chennaiban továbbjutott az első kiemelt Wawrinka, aki a német Beckert múlta felül két sima játszmában (6:3, 6:1), kiesett viszont a 2. kiemelt Youzhny, az orosz az első játszmában 3:1-es Sela vezetésnél feladta a mérkőzést. Szintén feladni kényszerült a találkozóját  Kudryavtsev, aki 6:1-re megnyerte az első játszmát, a másodikban viszont 3:0-ás Bedene vezetésnél nem tudta folytatni a játékot.

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

Brisbane-ben továbbjutott az első kiemelt Federer, akinek Nieminen legyőzése nem jelentett nagy kihívást – 6:4, 6:2. A 2. kiemelt Nishikori hasonló arányban búcsúztatta az ausztrál Ebdent (6:2, 6:4), az 5. Dimitrov viszont kikapott Marin Cilictől – 7:5, 7:5.

A nőknél nem volt hosszú a brisbane-i program, Sharapova és Voegele is játék nélkül jutott tovább, Barty és Lisicki ugyanis nem vállalták a játékot. Az orosz Pavlyuchenkova 6:2, 4:3-as Kerber vezetésnél adta fel a találkozót, Azarenka pedig két sima szettben, 6:3, 6:1-re győzte le DellAcquát.

Shenzenben nem okozott csalódást a hazaiak kedvence, Na Li, aki a Babos Timit búcsúztató ukrán Kichenok ellen nyert 6:1, 6:4-re. A 2. kiemelt Errani viszont nem örülhetett, az amerikai King  3:6, 7:6, 6:3 arányban múlta felül az olaszt.

Aucklandben érvényesült a papírforma, továbbjutott Ivanovic, Venus Williams és Flipkens is.

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.