Doha: a címvédő Gasquet és Ferrer is kiesett

2014. január 1.
by andF

Berdych és Murray után két újabb top10-es játékos búcsúzott a dohai tornától. A címvédő Gasquet honfitársától, Gael Monfilstól kapott ki, míg Ferrer legyőzője a német Brands volt.

David Ferreren már Dolgopolov ellen is látszott, hogy zavarba lehet hozni, a második mérkőzésén pedig még rosszabbul teljesített. A 2. kiemelt spanyol csak 65%-ban nyert pontot első adogatásai mögött, három breaklabdájából pedig csak egyet tudott értékesíteni. Brands ellenben 7 breaklehetőségéből hármat is kihasznált, így alakult ki 1 óra 15 percnyi játék után a 6:4, 7:5-ös végeredmény.

Forrás: tennisalternative.com

Forrás: tennisalternative.com

A játéknap utolsó mérkőzésén a címvédő és 5. kiemelt Gasquet Monfils ellen lépett pályára. Nehéz feladatnak ígérkezett a címvédés Gasquet számára, de második mérkőzésén az előzetes  várakozásokat is alulmúlta. Az első adogatásai mögött 54%-ban pontot ütve, nulla ásszal és egy kettőshibával nehezen lehet mérkőzést nyerni, főleg ha az ellenfél 9 ászt üt, melyek mellé csak két hiba párosul. Monfils négy alkalommal is elvette ellenfele adogatását, sajátját pedig csak egyszer bukta el – 6:2, 7:5 lett a végeredmény.

A legjobb nyolc között tehát Gasquet – Ferrer csata helyett Monfils – Brands mérkőzést láthatunk.

A hozzászólások le vannak zárva.