ATP Brisbane – kiesett Simon és Lopez is

Csütörtökön folytatódtak a Brisbane-ben zajló ATP 250-es verseny nyolcaddöntői, melyek során búcsúzott a küzdelmektől a 3. kiemelt Gilles Simon és a 6. Feliciano Lopez is. Kikapott Roger Federer páros partnere, Nicolas Mahut.

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

Az első kiemelt Federer már szerdán bebiztosította helyét a legjobb 8 között, és az is kiderült, hogy ellenfele az ausztrál Matosevic lesz. A svájci párosban is részt vesz a tornán Nicolas Mahut-vel karöltve, akinek nem sikerült kiharcolnia a negyeddöntőbe jutást. A francia Mahut honfitársával, Jeremy Chardyval találkozott a 16 között, a 2 óra és 1 percig tartó mérkőzésen a 8. kiemelt Chardy négy alkalommal is elvette ellenfele adogatását és 7:5, 6:7, 6:3 arányban elragadta a győzelmet. Chardy következő ellenfele az ausztrál Groth lesz, aki a 4. kiemelt Kevin Anderson visszalépése után a szerencsés vesztes francia Herbert ellen tudott nyerni 4:6, 7:6, 7:6-ra.

A 6. kiemelt Lopez a veterán Lleyton Hewitt ellen lépett pályára, és 5:3-as előnyre sikerült szert tennie az első játszmában. Hewitt innen tudta megfordítani a játszmát 7:5-re, majd a másodikat is megnyerte 6:3-ra, így 1 óra 39 perc után ő örülhetett a továbbjutásnak. Az elődöntőbe jutásért Hewitt majd a selejtezős román Copil ellen mérkőzhet, aki a 3. kiemelt Simont küldte haza ugyancsak 7:5, 6:3-al. A 23 éves Copil mindössze 3 ATP Tour szintű mérkőzést nyert 2013-ban.