ATP, Chennai: Kialakultak a negyeddöntők

2014. január 2.
by DGM96

Csonka mérkőzések jellemezték a mai napot Indiában.

Az első mérkőzésen máris egy nagy “sikernek” örvendhettek a hazaiak, hiszen öt év után újra van indiai teniszező a nyolc között a világranglista 195., Yuki Bhambri személyében, aki Fabio Fogninit búcsúztatta. A “siker” szó azért került idézőjelek közé, mert a 21 éves versenyző azok után nyerte meg a találkozót, hogy azt olasz ellenfele 6/1 5/5-ös állásnál feladta, combizomsérülés miatt. A következő meccset a tajvani Lu és a kanadai Pospisil játszotta…volna. Azonban a mérkőzésre nem került sor, mert Lu visszalépett a tornától a Fogniniéhez hasonló problémák okán.

Teljesen befejezett mérkőzést így is láthattak a nézők. A mai program harmadik meccsén Marcel Granollers (6.) lépett pályára az indiai Ramkumar Ramanathan ellen. A spanyol ellenfele mindössze 526. a világranglistán-a 19 éves Ramanathan szülővárosa egyébként pont Chennai és nem mellesleg egy korábbi kiválóság, a spanyol Sergio Casal edzi (Joan Balcells mellett), aki a 80-as és 90-es évek fordulóján ért el szép eredményeket párosban. A mérkőzés végeredménye a két teniszező közti helyezésbéli különbséget igazolta, de az abszolúte hazai pályán játszó indiai semmiképp sem vallott szégyent. A 6/2-es első szett után a másodikban 4/1-re is vezetett Granollers, de ezt az előnyt kissé elherdálta, Ramanathan ugyanis 4/4-re feljött, viszont az indiai ezek után már nem nyert játékot.

A nap utolsó találkozóján Benoit Paire (4.) és Guillermo Garcia-Lopez feszült egymásnak. Az első szett a franciáé lett 6/1-gyel. A másodikban is előnyre tett szert a tavalyi római elődöntős, azonban a spanyol már komolyabb akadályt állított neki, 4/2-ről 4/4-re módosult az állás, de a következő két játékot, és így a meccset is a francia nyerte.

A mai nap eredményei:

Bhambri (indiai, szabadkártyás) – Fognini (olasz, 3.) 6/1 5/5 (Fognini feladta)

Pospisil (kanadai, 5.) – Lu (tajvani) [LU VISSZALÉPETT A TORNÁTÓL]

Granollers (spanyol, 6.) – Ramanathan (indiai, selejtezős) 6/2 6/4

Paire (francia, 4.) – Garcia-Lopez (spanyol) 6/1 6/4

A negyeddöntők párosításai:

Wawrinka (svájci, 1.) – Bedene (szlovén)

Bhambri – Pospisil

Granollers – Paire

Roger-Vasselin (francia, 7.) – Sela (izraeli)

kiemelt kép forrása: www.atpworldtour.com