Doha: Nadal – Gojowczyk és Mayer – Monfils elődöntőket rendeznek

Elég illusztris mezőny gyűlt össze az idény egyik legelső versenyén Dohában, a legjobb 8 közé azonban csak két kiemelt, Rafael Nadal és Ernests Gulbis jutott – ők is egymás ellen játszottak. A két selejtezőből felkerült német negyeddöntőjét esőszünet kísérte, szokatlan dologból tehát nincs hiány a tornán.

Forrás: kn-online.de

Forrás: kn-online.de

A játéknap nyitómérkőzésén a selejtezőből felkerült Gojowczyk honfitársa, Dustin Brown ellen játszott. Gojowczyk korábban a 6. kiemelt Kohlschreibert búcsúztatta, Brown pedig a szervakirály Karlovic ellen jutott tovább mérkőzéslabdákat is hárítva. A mérkőzést Gojowczyk kezdte jobban, breakelőnybe került az első játszmában, amit 6:3-ra meg is nyert. Brown a másodikban hasonlóképpen egyenlített, jöhetett tehát a döntő játszma. A harmadik szett során Gojowczyk két alkalommal is breakelőnybe került, sőt, 5:4-es vezetésnél a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Brown viszont visszaküzdötte magát a meccsbe, olyannyira, hogy a végén ő került előnybe és 6:5-nél már ő szerválhatott a győzelemért, de az ő kísérlete is kudarcba fulladt. Jöhetett tehát a rövidítés, ahol ide-oda röpködtek a minibreakek, végül azonban Gojowczyk javára dőlt el játszma és ezzel a mérkőzés is.

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

Az első kiemelt Rafael Nadal a 7. helyen rangsorolt Gulbis ellen játszott az elődöntőbe jutásért. A mérkőzés több, mint két órát csúszott, ugyanis esőszünetet kényszerültek tartani a szervezők. Nadal Kamke elleni mérkőzésén elveszítette a második játszmát, és már korábban Rosol ellen is majdnem bajba került, ami némi reményt adhatott a lett számára, mivel egymás elleni mérlegüket 6-0-ra vezette a spanyol. Nem játszott azonban ezeken alárendelt szerepelt Gulbis, a 6 találkozó közül csak egy olyan volt, ahol nem nyert játszmát Nadal ellen. A mérkőzés első játszmájában három breakre került sor, melyek közül Gulbis egyet, Nadal pedig kettőt vállalt magára, kialakítva ezzel a 7:5-ös eredményt. A második szettben Gulbis 3:1-re vezetett, Nadal azonban egyenlített, és noha Gulbisnak megvolt még a lehetősége, hogy elnyerje Nadal szervajátékát, a játszma végén Nadal breakelt – 6:4. Nadal a döntőbe jutásért Gojowczyk ellen játszik majd.

A másik ágon is van német továbbjutó a Murray-t búcsúztató Florian Mayer személyében, aki a román Hanescut búcsúztatta. Az első játszmát 6:4-re nyerte Mayer és a másodikban is ilyen eredmény születhetett volna, 5:4-es vezetésnél azonban nem tudta kiszerválni a szettet. Végül a rövidítés döntött, ahol a román volt a jobb (10:8). A döntő játszmában aztán sikerült összehoznia a németnek a második 6:4-es játszmát és kiharcolta a négy közé jutást. Mayer elődöntőbeli ellenfele Gael Monfils lesz, aki 6:2, 6:1-el gázolt át a szintén német Brandson.

Eremények:

Gojowczyk – Brown – 6:3, 3:6, 7:6

Nadal – Gulbis – 7:5, 6:4

Mayer – Hanescu – 6:4, 6:7, 6:4

Monfils – Brands – 6:2, 6:1

A kiemelt kép forrása: facebook.com/Rafaholics