WTA: Auckland és Shenzhen már az elődöntőkre készül

2014. január 2.
by admin

Aucklandben és Shenzhenben a negyeddöntőket rendezték a mai napon. A Brisbane-i torna árnyékában zajló két WTA International torna nyolc mérkőzése a papírforma szerint alakult. Jöhetnek az elődöntők.

Shenzhen, Kína

Forrás: usatoday.com

Forrás: usatoday.com

A kínai torna legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a hazai Na Li, és a román Monica Niculescu mérkőzése volt. Az első helyen kiemelt kínai teniszező a torna legnagyobb esélyese. Ennek megfelelően az első játszmát Li nyerte, igaz nehezen, 7-5 arányban. A második szettben a román hölgy visszavágott, és 6-4-re nyert. A harmadik, döntő játszmában a világranglista harmadik Li ismét felülkerekedett ellenfelén, és 6-4-re hozta a szettet. Li ellenfele a nyolcadik helyen kiemelt Annika Beck lesz. A német hölgy élete második WTA döntőjébe szeretne bekerülni, és Li mostani formáját elnézve erre minden esélye megvan. A torna második elődöntőjét az ötödik helyen kiemelt Shuai Peng, és az amerikai Vania King játssza. A kínai hölgy a szlovák Cepelován jutott túl két játszmában, és esélyesként várhatja az amerikai teniszező elleni elődöntőt. Peng sikere esetén élete hatodik WTA döntőjét játszhatja, bár az Erranit verő Kingnek lesz ehhez pár szava, illetve ütése.

Az elődöntő párosítása: Na Li (kínai) – Annika Beck (német), Shuai Peng (kínai) – Vania King (amerikai)

Auckland, Új-Zéland

Forrás: stuff.co.nz

Forrás: stuff.co.nz

Az Új-Zélandon zajló torna negyeddöntőjében három kiemelt lépett pályára, és mindegyiküknek sikerült az elődöntőbe jutás. A második helyen kiemelt Ana Ivanovic a japán Kurumi Nara ellen játszott, és az első játszma break hátrányát ledolgozva 6-2 6-3 arányban győzött. Ellenfele a belga Kirsten Flipkens lesz, aki szintén egy japán játékoson Sachie Ishizu ellen nyert két játszmában (6-4 7-5). Ivanovic és Flipkens a mai napon is találkoztak egymással, igaz most egymás oldalán játszottak párosban, de párosuk vereséget szenvedett, így teljes erővel készülhetnek az egymás elleni mérkőzésre. Továbbjutott a volt világelső, jelenleg negyvenhetedig Venus Williams, aki a spanyol Muguruza ellen győzött két játszmában. A negyedik továbbjutó a szintén amerikai Jamie Hampton volt. Hampton honfitársával, a világranglista hetvenedik Lauren Davis ellen játszott, és nyert három játszmában 6-2 4-6 6-4 arányban.

Az elődöntő párosítása: Ana Ivanovic (szerb) – Kirsten Flipkens (belga), Venus Williams (amerikai) – Jamie Hampton (amerikai)

Kiemelt kép forrása: sportsrightnow.com