WTA Brisbane – az első négy kiemelt jutott az elődöntőbe

Befejeződtek a negyeddöntők Brisbane-ben a hölgyek versenyében. A találkozók a papírformának megfelelően alakultak, a négy legmagasabban rangsorolt játékos várhatja az elődöntőket.

A játéknap első továbbjutója Maria Sharapova volt, aki szett és breakhátrányba került a mindig veszélyes, 2012-es tornagyőztes Kaia Kanepi ellen. Az észt teniszező pár breakváltás után 6:4-re nyerte az első játszmát, és a másodikban is rögtön el tudta venni Sharapova adogatását. A 3. kiemelt orosz azonban összeszedte magát, előbb a második játszmát, majd pedig a mérkőzést is sikerült megfordítania – 4:6, 6:3, 6:2 lett a végeredmény.

Sharapova után a világelső Williams játszott Dominika Cibulkova ellen. Kettejük egyelten kemény pályás találkozóján Cibulkova 6:2, 4:1-re vezetett, innen tudott fordítani Williams. Mostani negyeddöntős mérkőzésük azonban sokkal simábban alakult: Williams parádésan szervált, az első játszmában egy pontot sem veszített adogatóként. A mérkőzésen összesen 12 ászt ütött, ezek közül hármat zsinórban a második játszma során. Egyetlen breaklabdával kellett szembenéznie, amit sikerrel hárított, 6:3, 6:3 lett a végeredmény.

Forrás: brisbaneinternational.com.au

Forrás: brisbaneinternational.com.au

Az első kiemelt és világelső Williams a korábbi világelső Sharapova ellen játszik majd a döntőbe jutásért. Sharapova pályafutása során 7 alkalommal is tudott nyerni az aktuális világelső ellen, Serena esetében viszont ez aligha fog összejönni: egymás elleni mérlegüket Williams vezeti, méghozzá meggyőző, 14-2-es fölénnyel. Sharapova legutóbb 2004-ben tudta őt legyőzni, utolsó 13 meccsüket rendre az amerikai nyerte.

A másik ágon a 4. kiemelt Jankovic szetthátrányból fordítva tudott győzni az 5. Kerber ellen. A rövidítésben elbukott első játszma után Jankovic 6:3, 6:1-el válaszolt ellenfelének. A döntőbe jutásért azt az Azarenkát kell majd legyőznie, aki Voegele ellen nyolc mérkőzéslabdát hagyott kihasználatlanul a második játszmában, melyet végül svájci ellenfele nyert meg a rövidítésben. A döntő szettben aztán összekapta magát a fehérorosz teniszező, 6:1-el zárta le a kelleténél hosszabbra nyúló negyeddöntős találkozóját.

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com