ATP Brisbane: Federer és Hewitt is a négy között

A nőkkel ellentétben a férfiak tornáján még csak a negyeddöntőket rendezték a pénteki játéknapon.

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

Az elődöntőbe jutásért vívott harcot először a 2. kiemelt Nishikori és Marin Cilic kezdték. Az első játszmában egy break döntött, melyet a japánnak sikerült összehoznia. A horvátnak négyszer is volt esélye ellenfele adogatójátékának elnyerésére, Nishikori azonban ezeket sikeresen hárította (6:4).  A második szettben már összejött a horvátnak a hőn áhított break, igaz, nyolc lehetőség kellett ahhoz a bizonyos szettet eldöntő egyhez. Nishikori kilenc lehetőségéből egyet sem használt ki, 7:5 lett a végeredmény. A döntő játszmában aztán ismét Nishikori játszott jobban, breaklabdáit 66%-ban használta ki a 2. játszmában mutatott 0 helyett, és 6:2-re nyerte a döntő játszmát.

Nishikori ellenfele a 4 között a veterán Lleyton Hewitt lesz, aki két játszmában, 6:4, 6:2-re verte a korábban Gilles Simont búcsúztató román Copilt. Az ausztrál a mérkőzés során 84%-ban szerzett pontot első adogatásainál, ellenfelét négy alkalommal breakelte, miközben ő csak egyszer veszítette el saját adogatójátékát.

Forrás: atpworldtour.com

Forrás: atpworldtour.com

A másik ágon Roger Federer valósággal átgázolt a másik ausztrálon, 6:1, 6:1 arányban győzte le Marinko Matosevicet. A mindössze 58 percig tartó mérkőzésen a svájci 8 ászt ütött és 5 alkalommal is elvette ellenfele adogatását. A döntőbe jutásért Federer a 8. kiemelt Chardy ellen játszhat majd, aki szintén egy hazai versenyző, a fiatal Groth ellen nyert 7:5, 6:4-re.

Federer 78. ATP tornagyőzelmét szerezheti meg első brisbane-i szereplése alkalmával. Chardy ellen még sosem játszott pályafutása során, aki karrierje második ATP tornadöntőjét harcolhatja ki, ha legyőzi Federert. Első döntőjét még 2009-ben játszhatta a francia Stuttgartban, itt megszerezte pályafutása egyetlen győzelmét is.

A kiemelt kép forrása: news.com.au