ATP Chennai: Wawrinka pályafutása 300. győzelmével jutott be az elődöntőbe

Indiában is kialakult a legjobb négy mezőnye, az első kiemelt és 2011-es győztes Wawrinka az 5. kiemelt Pospisil ellen játszik, míg a 6. Granollers ellenfele a 7. Roger-Vasselin lesz.

Wawrinka negyeddöntőbeli ellenfele a  szlovén Bedene volt, akit játszi könnyedséggel, 6:2, 6:1-re intézett el mindössze 66 perc alatt. A világranglista 8. helyén álló Wawrinka lett a negyedik svájci teniszező, akinek sikerült 300 mérkőzést nyernie a touron (Federer – 923, Rosset – 433, Hlasek – 432). Az elődöntőben Wawrinka a kanadai Pospisil ellen vívhatja ki pályafutása 3. döntőjét Chennaiban, aki a szabad kártyás indiai Yuki Bhambri ellen nyert 6:3, 6:3 arányban.

Forrás: atpworldtour.com

Wawrinka pályafutása 300. győztes mérkőzésének örül
Forrás: atpworldtour.com

A másik ágon Marcel Granollers a 4. kiemelt Benoit Paire ellen lépett pályára. Az első játszmát Granollers (6:2), a másodikat pedig Paire nyerte (3:6), így  döntő játszmára került sor. A spanyolnak 3:5-ös állásnál mérkőzéslabdát is hárítania kellett, hogy végül a rövidítésben az ő győzelmével záruljon a mérkőzés. Granollers majd Roger-Vasselin ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást, aki Dudi Selát győzte le ugyancsak döntő játszmában (7:5, 6:7, 6:0). Az elődöntőket szombat délután rendezik.