Hopman Kupa: Franciaország a másik döntős

2014. január 3.
by Írókéz

Ma befejeződtek a Hopman Kupa B csoportjának küzdelmei, ezzel eldőlt, ki lesz Lengyelország ellenfele a döntőben.

 

Az első találkozón a franciák azzal a céllal léptek pályára, hogy bebiztosítsák csoportgyőzelmüket.  A hölgyek mérkőzésén a lábsérüléssel bajlódó Alize Cornet 6/2 / 6/2-re legyőzte Anabel Medina Garriguest, az uraknál pedig az esélyes Jo-Wilfried Tsonga a 6/4-re megnyert első játszma után a másodikban mérkőzéslabdához jutott. Daniel Munoz azonban innen visszahozta a szettet a rövidítésben, a döntő játszma viszont sima 6/2-es Tsonga-győzelmet hozott.

forrás: hopmancup.com

forrás: hopmancup.com

A tét nélküli vegyes párost már csak egy úgynevezett szuper szettre játszották, ezt is a francia csapat nyerte, 8/3-ra. Franciaország ezzel biztosította helyét a Hopman Kupa fináléjában, ahogy az az USA elleni győzelem után várható is volt. Cornet és partnere esélyesként lépnek majd pályára Lengyelország ellen.

A második találkozó a csehek és az amerikaiak között a csoport második helyét hivatott eldönteni.

Sajnos, úgy tűnik, a nemzeti színek képviselete nem mindig jelent túl nagy motivációt. Legalábbis erre utal az a tény, hogy a szokásosnál többen adták fel idén vesztett helyzetben a mérkőzést, vagy eleve ki sem álltak, esetleg még a kupán való részvételt is lemondták, mindannyian sérülésre hivatkozva.  Emiatt felettébb érdekes “nemzetek közötti” mérkőzést láthattak a Perth Arenába kilátogató nézők.

Az első meccsen Sloane Stephens az első, 6/3-ra elveszített szett után csuklósérülés miatt feladta a küzdelmet Petra Kvitova ellen. A másik Egyesült Államok-beli, John Isner már ki sem állt Radek Stepanek ellen, bokasérülésre hivatkozva. Helyére a kanadai Milos Raonic ugrott be, hogy a nézők legalább valami teniszt láthassanak. Végül is, észak-amerikai ő is… Raonic meg is dolgozott a pénzéért, döntő szett 7/6-ra kapott ki a cseh szívtiprótól.

A vegyes páros még érdekesebb összetételű volt. Mivel nem maradt amerikai játékos, a Kvitova-Stepanek páros ellenfele a 15 éves ausztrál Oliver Anderson és a világranglista 481. helyezettje, a szintén ausztrál Bojana Bobusic volt. Ők is egy szuper szettet játszottak, amelyben a csehek 8/3-ra győztek.