WTA: Négy párosítás, két meccs

A héten zajló WTA International tornák elődöntőit játszották ma Kínában és Új-Zélandon.

Auckland, Új-Zéland

Venus Williams és Ana Ivanovic jutott a holnapi döntőbe az aucklandi tornán. A volt világelső Williams játék nélkül jutott a fináléba, miután ellenfele, a szintén amerikai Jamie Hampton a reggeli edzés közben megsérült, így nem tudott kiállni Venus ellen. A “második” elődöntőben a szerb Ivanovic a belga Flipkens ellen játszott, és két teljesen ellentétes játszmát láthattak a nézők. Az elsőben Ivanovic 6-0 arányban nyert, a másodikban mindkét játékos tudta hozni az adogatását, így a tie-break döntött. Abban ismét a szerb hölgy volt összeszedettebb, és hozta a rövidítést 7-3-ra.

Williams és Ivanovic tizedik összecsapásukra készülnek, eddigi mérlegük 8-1 Venus javára, aki a 2012-es luxemburgi tornagyőzelme után leehetne ismét a legjobb egy WTA tornán. A világranglista tizenhatod Ivanovic még régebben, 2011-ben ünnepelhetett tornagyőzelmet.

Auckland, elődöntők:

Ana Ivanovic (szerb) – Kirsten Flipkens (belga) 6-0 7-6

Venus Williams (amerikai) – Jamie Hampton (amerikai) játék nélkül

Shenzhen, Kína

Aucklandhez hasonlóan Shenzhenben is csak egy elődöntőt játszottak. Vania King combsérülés miatt visszalépett, így a kínai Shuai Peng játék nélkül jutott élete hatodik WTA döntőjébe. Ellenfele az első kiemelt Na Li lesz, aki két játszmában 6-1 6-3 arányban jutott túl a német Annika Becken. A két kínai hölgy eddig hatszor találkozott, ebből ötször Li nyert, és most is jó esélye van a világranglista harmadik helyén található hölgynek, hogy megszerezze élete nyolcadik WTA tornagyőzelmét.

Shenzhen, elődöntők:

Na Li (kínai) – Annika Beck (német) 6-3 6-1

Shuai Peng (kínai) – Vania King (amerikai ) játék nélkül

Kiemelt kép forrása: tennisworldusa.org