ATP Sydney, Auckland: a férfiaknál is elrajtolt a 2. játékhét

Az ATP mezőnye is megkezdte az év első Grand Slam tornáját, az Australian Opent megelőző versenyeket. Sydney-ben és Aucklandben is 3-3 főtáblás mérkőzést rendeztek a hétfői napon.

Sydney

Julien Benneteau Forrás: atpworldtour.com

Julien Benneteau
Forrás: atpworldtour.com

Egy kiemelt játékos lépett pályára az első játéknapon, név szerint Julien Benneteau. A francia teniszező a hazaiak fiatal reménysége, Matthew Ebden ellen kezdett és mindössze 52 percnyi játék után sikerült dűlőre vinnie a találkozót (6:2, 6:2). Benneteau 2012-ben döntőt játszhatott Sydney-ben, ahol kikapott Nieminentől.

Nem töltött sokkal több időt a pályán Denis Istomin sem. Az üzbég játékosnak 58 percre volt szüksége ahhoz, hogy 6:2, 6:1 arányban kiharcolja a továbbjutást Santiago Giraldo ellen. Istomin 73%-ban nyert pontot első adogatásai mögött, ellenfelét pedig négy alkalommal is breakelni tudta.

A játéknap harmadik mérkőzésén a cseh Rosol lépett pályára, aki Nadal felett aratott wimbledoni sikere után múlt héten Dohában is tisztességgel helytállt a világelső ellen. Rosol egy küzdelmes mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást Sydney-ben, 2 óra és 8 perc alatt tudta legyőzni a portugál Sousát 7:6, 4:6, 7:6-ra.

A selejtezőből Ryan Harrison, Jan-Lennard Stuff, Blaz Kavcic és Sergiy Stakhovsky jutott fel a főtáblára.

Auckland

Jack Sock Forrás: atpworldtour.com

Jack Sock
Forrás: atpworldtour.com

Új-Zélandon nem játszott kiemelt játékos az első napon. Elsőként a világranglista 68. helyén álló  kolumbiai Giraldo lépett pályára a spanyol Montanes ellen. Giraldo tíz ászának és 10 breaklabdájának köszönhetően  6:1, 7:6 arányban intézte el ellenfelét, és zsinórban negyedik alkalommal harcolta ki a 2. fordulóba jutást Aucklandben, 2011-ben egészen az elődöntőig menetelt.

A 21 éves amerikai reménység, Jack Sock 6:3, 6:4 arányban győzte le a francia Mannarinót, jutalmul a második körben majd a 2. kiemelt veterán Tommy Haas ellen ragadhat ütőt. A harmadik továbbjutó Horacio Zeballos lett, ő az olasz Volandrit búcsúztatta 6:0, 7:6 arányban. Következő ellenfele majd az 5. kiemelt Kohlschreiber lehet, aki 2008-ban meg tudta nyerni a tornát.