WTA Sydney: kiesett a címvédő Agnieszka Radwanska

A Sydney-ben zajló Premier kategóriás WTA torna keddi játéknapján kiesett a címvédő és első kiemelt Agnieszka Radwanska, valamint az egykori világelső Caroline Wozniacki is.

Radwanskának minden oka megvolt a frusztráltságra Forrás: apiainternational.com.au

Radwanskának minden oka megvolt a bosszúságra…
Forrás: apiainternational.com.au

Nem kezdődött pedig rosszul a találkozó Radwanska számára: 3:0-ra húzott el dupla breakelőnnyel a mérkőzés elején a három selejtezős és egy főtáblás meccsen túl lévő Mattek-Sands ellen. Az amerikai ezután mindkét breakhátrányát ledolgozta, és 3:3-nál a vezetés átvételéért szervált, Radwanska viszont ismét breakelte ellenfelét, majd hozta a saját adogatását, így 5:3-nál a szett megnyeréséért fogadott. Ez nem jött össze neki, viszont ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy 5:4-es állásnál a szettért adogatás sem: Mattek-Sands zsinórban 7 játékot tudott nyerni, és 7:5, 3:0-ra módosította a mérkőzés állását. Megszerzett előnyéből már nem is nagyon engedett, 6:2-re nyerte meg a második szettet, ezzel kiejtette a címvédőt.

Ez volt Radwanska első WTA mérkőzése a szezonban, mivel múlt héten a Hopman Kupán szerepelt, ahol egészen a döntőig jutott. Mattek-Sands a következő körben honfitársa, Madison Keys ellen játszhat, aki a horvát Tomljanovic ellen jutott tovább 6:0, 3:6, 7:6-al. Kettejük egymás elleni mérlegét Keys vezeti 2:1-re. de legutóbbi meccsüket Mattek-Sands nyerte.

.

...Safarovának pedig az örömre Forrás: wtatennis.com

…Safarovának pedig az örömre
Forrás: wtatennis.com

A játéknap másik nagynevű búcsúzója a 6. kiemelt Caroline Wozniacki volt, akit Babos Tímea páros partnere, a cseh Lucie Safarova győzött le két játszmában, 6:4, 7:6-ra. Wozniacki múlt héten Brisbane-ben sérülésre hivatkozva visszalépett a küzdelmektől, így a mostani volt az első meccse a szezonban. Radwanskához hasonlóan Wozniacki is jól kezdett, 3:0-ás előnyre tett szert az első játszmában. Safarova viszont kiegyenlített és 4:4-es állást követően már csak ő nyert pontot, így 6:4-el övé lett az első játszma. A második szett a rövidítésben dőlt el, ahol megint Wozniacki ragadta magához a kezdeményezést: 6:3-nál három szettlabdája volt, 7:6-nál pedig egy újabb, de ezek mind kihasználatlanok maradtak. Safarova a rövidítés utolsó 7 labdamenetéből hatot megnyert, ami végül az ő javára dőlt el (9:7).

Safarova a következő körben ismét egy nagyágyúval, a szintén cseh Petra Kvitovával találkozik majd. A 2. kiemelt Kvitovának mindössze 60 percre volt szüksége, hogy legyőzze Christina McHale-t – 6:1, 6:0. Safarova és Kvitova eddig egyszer találkozott egymással a touron, mérkőzésüket a magasabban rangsorolt Kvitova nyerte.

A nap többi mérkőzésén a selejtezős bolgár Pironkova a szerencsés vesztes Lepchenko ellen tudott nyerni 6:3, 6:2-re és majd Sara Erranit próbálhatja legyőzni, aki a selejtezőben Babos Tímeát legyőző Lauren Davist búcsúztatta 7:5, 6:2 arányban. Negyeddöntőbe jutott még a felső ágon Kerber és Suarez Navarro is, ők majd egymás ellen játszanak. Előbb Kerber harcolta ki a továbbjutást, miután 6:3, 6:4-el hazaküldte Kaia Kanepit, majd Suarez Navarron volt a sor, aki a Jankovicot verő Makarova ellen nyert 7:6, 6:3-ra. Kerber és Suarez Navarro eddig kétszer játszott egymás ellen, és 1-1-re állnak: Suarez Navarro US Openen aratott győzelméért Kerber Linzben vágott vissza tavaly ősszel.

Eredmények:

Kerber – Kanepi – 6:3, 6:4

Mattek-Sands – Radwanska – 7:5, 6:2

Keys – Tomljanovic – 6:0, 3:6, 7:6

Kvitova – McHale – 6:1, 6:0

Suarez Navarro – Makarova – 7:6, 6:3

Pironkova – Lepchenko – 6:3, 6:2

Safarova – Wozniacki – 6:4, 7:6

Errani – Davis – 7:5, 6:2

Hobartban kedden csak négy mérkőzést játszottak. Kiesett a shenzeni döntős Peng a szabad kártyás ausztrál Sanders ellen (6:2, 6:2), aki a következő körben majd a 2. kiemelt Flipkens ellen játszhat. A 4. kiemelt Pavlyuchenkovát hazaküldő amerikai Riske legyőzte az ausztrál DellAcquát, továbbjutott még Vesnina és Jovanovski is.

Eredmények:

Sanders – Peng – 6:2, 6:2

Vesnina – Puig – 6:4, 6:4

Riske – DellAcqua – 7:5, 4:6, 6:3

Jovanovski – Rogowska – 3:6, 6:2, 6:0

A kiemelt kép forrása: abc.net.au