Sharapova a világ legjobban kereső női sportolója

A világ leghíresebb gazdasági magazinja, a  Forbes, ahogy már megszokhattuk, újabb listát tett közzé. 15 kategóriában állították össze a 30-as listákat, amelyek a legjelentősebb 30 év alatti újítókat és vállalkozókat mutatják be, akik leginkább megváltoztatták világunkat.

forrás: www.wtatennis.com

forrás: www.wtatennis.com

A sportolók kategóriájában a lista szereplője a világranglista 3. helyezettje, Maria Sharapova. A négyszeres Grand Slam győztes bővelkedik civil vállalkozásokban. Olyan cégekkel áll üzleti kapcsolatban, mint a Porsche, Motorola, Tiffany és a Nike, de említhetjük saját cukorkamárkáját, a Sugarpovát is, amelyet úgy kívánt reklámozni, hogy a US Open idejére fel akarta venni a Sugarpova nevet.  Sugar, oh, honey, honey, you are my candy girl – ezt az Archies-slágert már Grigor Dimitrov, a szép Maria kedvese dúdolhatta, az akciót hallván.

Sharapova tavaly a legjobban kereső női sportoló volt, pedig az év jó részében vállsérülése miatt nem is játszott. 29 millió dolláros jövedelméből 23 millió a teniszpályán kívülről származott.

Az orosz lány (szójáték!) a múlt héten, Brisbane-ben tért vissza a pályákra, és készül az év első nagy versenyére, az Australian Openre. Egy alkalommal együtt edzett Victoria Azarenkával. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint az edzést követő munkaebéden szóba került egy közös vállalkozás lehetősége, ennek keretében speciális füldugókat dobnának piacra, amelynek segítségével még az ő meccseiket is halláskárosodás nélkül lehetne a helyszínen megtekinteni.