Fucsovics egy lépésre az Australian Open főtáblájától!

Fucsovics Márton életében először bejuthat egy Grand Slam főtáblájára, ha győz a selejtező utolsó fordulójában.

Marci két meccset nyert eddig a kvaliban, utóbbi ellenfele a brit Daniel Evans volt, aki nem rossz spíler; tavaly a US Openen Nishikorit és Tomicot verte. A mi fiunk ellen azonban körülbelül annyi esélye volt, mint Lipcsei Péternek a fogalmazási versenyen, asszem mindenféleképpen. A végeredmény 6/4 6/1 Fucsovicsnak.

A főtábla kapujában a francia Millot áll, hogy megakadályozza a magyar fiút a belépésben. Az ellenfél nem verhetetlen, mert bár a jónevű cseh Hernychet verte az előző körben, nyolc éves profi pályafutása alatt mindössze egyszer tudott Grand Slam főtáblára kerülni. Marci viszont jó formában, megfelelő önbizalommal várja a mérkőzést, eddigi két meccsén minden szervagémjét megnyerte.

Ránk férne egy ilyen siker, hiszen 11 éve nem volt magyar a négy nagy verseny valamelyikének főtábláján, utoljára Sávolt Attilának sikerült ezt elérnie.

forrás: rewrite.origos.hu

forrás: rewrite.origos.hu

Olvasóinknak bizonyára feltűnt,  hogy Fucsovics kissé átalakult az utóbbi időben. Valahogy más emlékek éltek róla bennünk a junior wimbledoni cím időszakából. Úgy tűnik, a magyar éljátékos tényleg komolyan veszi a teniszt, és profi módon készül. Bizonyára nagyot lendített pályafutásán az is, hogy a legnagyobbak edzőpartnere lehetett Londonban, a World Tour Finals-en.

Marci kigyúrta magát, ennek eredményeként legyűrte ellenfeleit, Gyúrta Dani pedig már állítólag a receptért áll sorba, úgy megirigyelte Fucsovics izmait.

Kiemelt kép forrása: igazitenisz.blogspot.hu