Kialakultak az elődöntők párosításai Sydney-ben és Aucklandben

A döntőbe jutásért játszanak pénteken mindkét ATP tornán. Eddig sikerrel vették az akadályokat az első kiemeltek, David Ferrer újabb lépéssel került közelebb  zsinórban a negyedik tornagyőzelméhez Aucklandben.

Sydney

Az első kiemelt Juan Martin Del Potro ismét döntő játszmás mérkőzésen van túl. Mahut ellen szetthátrányból kényszerült fordítani első mérkőzésén, a negyeddöntőben pedig Stepanek tudta elcsenni az argentintól a második játszmát. A 2 óra 8 percig tartó mérkőzésen Del Potro 14 ászt ütött, a végeredmény pedig 6:4, 3:6, 6:3 lett. Del Potro a döntőbe jutásért a 4. kiemelt, 2008-as bajnok Tursunovval játszik majd, aki az üzbég Istomin ellen harcolta ki az elődöntőbe jutást – 7:6, 6:2.  Kettejük egymás elleni mérlegét Del Potro vezeti 2-0-ra, de legutóbbi összecsapásuk Cincinnatiben szoros volt, ez adhat erőt Tursunovnak a holnapi mérkőzésen.

Bernard Tomic Forrás: atpworldtour.com

Bernard Tomic
Forrás: atpworldtour.com

A másik ágon a címvédő Tomic az ukrán Dolgopolov ellen lépett pályára a nyolc között, és 66 percnyi játék után 6:4, 6:3-as győzelemnek örülhetett. Az ausztrál négy alkalommal is elvette ellenfele adogatását, így hetedik találkozójukon megszerezte második győzelmét Dolgopolovval szemben. Ellenfele a szintén ukrán Stakhovsky lesz, aki a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára, a negyeddöntőben pedig Marinko Matosevic ellen nyert ugyancsak 6:4, 6:3 arányban. Matosevic az előző körben a 3. kiemelt Seppit küldte haza, és esetleges győzelmével biztosan lett volna hazai játékos a döntőben. Az ausztrál szurkolók Matosevic vereségével már csak Tomic címvédéséért szurkolhatnak.

Eredmények:

Del Potro – Stepanek – 6:4, 3:6, 6:3

Tursunov – Istomin – 7:6, 6:2

Tomic – Dolgopolov – 6:4, 6:3

Stakhovsky – Matosevic – 6:4, 6:4

Az elődöntők párosításai:

Del Potro – Tursunov – 04:00

Stakhovsky – Tomic – 05:30

Auckalnd

John Isner Forrás: atpworldtour.com

John Isner
Forrás: atpworldtour.com

Zsinórban 14. meccsét nyerte Aucklandben az első kiemelt David Ferrer, miután 6:3, 5:7, 6:4 arányban legyűrte honfitársát, Guillermo Garcia-Lopezt. Ferrer mind a 4 breaklabdáját értékesítette, míg ellenfele 10 lehetőségéből hetet hárított.

John Isner az 5. kiemelt Kohlschreiber ellen tudott szetthátrányból fordítani, és 6:7, 7:6, 7:6-al kivívta az elődöntőbe jutást. Isner 18 ászt ütött a 2008-as bajnok ellen, és a mérkőzés során egyszer sem veszítette el az adogatását.

A játéknap első mérkőzését Jack Sock és Bautista játszották. A 63 percig tartó összecsapást kétszer is félbeszakította az eső, de ez nem zavarta meg a spanyolt, 6:1, 6:3-ra nyert a szabad kártyás Sock ellen, aki az előző körben pályafutása legnagyobb győzelmét aratta a világranglista 12. helyén álló Tommy Haas búcsúztatásával. Isner és Sock mellett egy harmadik amerikai játékos is bejutott a nyolc közé a szerencsés vesztes Steve Johnson személyében – erre 1988. óta nem volt példa Aucklandben. Az elődöntőbe jutást azonban Sockhoz hasonlóan neki sem sikerült kiharcolnia, 6:4, 6:4 arányban alul maradt Yen-Hsun Lu-val szemben.

Eredmények:

Bautista – Sock – 6:1, 6:3

Isner – Kohlschreiber – 6:7, 7:6, 7:6

Lu – Johnson – 6:4, 6:4

Ferrer – Garcia-Lopez – 6:3, 5:7, 6:4

Az elődöntők párosításai:

Isner – Bautista – 04:30

Ferrer – Lu – 06:00

A kiemelt kép forrása: channelnewsasia.com