WTA Hobart: Zakopalova és Muguruza a döntőben

A 7. kiemelt Zakopalova és a selejtezőből induló Muguruza játsszák majd a Hobartban zajló verseny döntőjét.

A cseh Klara Zakopalova az első kiemelt, hazai szurkolók előtt játszó Samantha Stosur ellen tudott nyerni az elődöntőben. Zakopalova korábbi három mérkőzését elveszítette Stosurral szemben, ezúttal viszont 5 alkalommal is sikerült elvennie a 2011-es US Open bajnok adogatását, így 6:3, 6:2-vel bejutott a döntőbe. A cseh teniszező pályafutása 450. mérkőzésgyőzelmét aratta, és 13. döntőjére készülhet. A döntők tekintetében nem áll jól, két tornagyőzelem mellett 10 elveszített finálét tudhat maga mögött.

Muguruza első WTA tornadöntőjének örül

Muguruza első WTA tornadöntőjének örül
Forrás: hobartinternational.com.au

A másik elődöntőt két selejtezőből érkező spanyol, Muguruza és Cabeza Candela  vívta. Muguruza korábban a 2. kiemelt Flipkenst búcsúztatta, és az elődöntőben is remekül kezdett: megnyerte az első nyolc játékot, és kis híja volt annak, hogy az összes az övé legyen. Cabeza Candela azért nyert egy becsületgémet – 6:0, 6:1 lett a végeredmény.

Zakopalova és Muguruza eddig egyszer játszott egymás ellen a WTA Touron, az ominózus meccset Zakopalova nyerte. Erre azonban nem igazán építhet, mivel csak a döntő szett rövidítésében sikerült legyőznie spanyol ellenfelét. A cseh játékos döntőkben mutatott teljesítménye, na meg Muguruza formája is hozzájárult ahhoz, hogy a fogadóirodák szerint is a selejtezős játékos az esélyesebb a 7. kiemelttel szemben (1.62 – 2.26).

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com