Gyorsabbak a pályák az Australian Openen

2014. január 12.
by Attila

Az előző hetekben már több játékos szóvá tette, hogy az utóbbi évekhez képest mennyivel gyorsabbak a pályák Brisbane-ben illetve Sydney-ben. Nincs ez másképp Melbourneben sem, így nem csoda, hogy több játékos is megemlítette interjújában. 

Mint arról már tegnap írtunk, Rafael Nadal nemtetszésének adott hangot a gyorsabb borítás miatt, de interjújában Sharapova és Federer is említést tett a felgyorsult pályákról.

“Brisbaneben a pályák sokkal gyorsabbak, mint Melbourneben. Az ottani pályák az egyik leggyorsabbak ahol az utóbbi jó pár évben játszottam. Itt Melbourneben valamivel lassabbak.” Nyilatkozta Sharapova, aki hozzátette: “Olyat is hallottam, hogy a kinti pályák gyorsabbak, mint a fő pályák.”

Roger Federer, aki szintén játszott Brisbane-ben, az mondta: “Úgy gondolom ezeken a pályákon is láthatunk hosszú labdameneteket. Nem villámgyors sebességű pályákról beszélünk. Brisbane-ben a pályák gyorsabbak voltak, de azok sem túlzottan gyorsak. Ez (a melbourne-i) közepes. Nem tudom mi a probléma. Továbbra is lehet az alapvonalról játszani.”

Andy Murray viszont azt nyilatkozta, hogy semmi sem változott. Igaz Murray a harmadik számú pályán, és zárt tetővel edzett. “Ugyanolyan, mint múlt évben. Ugyanaz a sebesség, ugyanaz a labda.” Murray hozzátette, a Rod Laver Arena valóban gyorsabb, mint a Hisense, de ettől függetlenül a pályák és a labdák ugyanazok.

A hazaiak egyik kedvence, Sam Stosur szerint a labdák nem ugyanazok, mint pár éve: “A labdák sokkal gyorsabban szállnak a levegőben, mint pár éve. Könnyebb velük nyerőt ütni, ami az utóbbi időben szinte lehetetlen volt.”

Összességében elmondható, hogy a játékosok nagy része úgy érzi, hogy a játék gyorsabb lesz az Australian Openen, csak van aki örül ennek, és van aki nem.