Kik játszanak az első napon (a férfi egyes beharangozója) ?

2014. január 12.
by DGM96

Körülbelül 4 és fél óra és kezdetét veszi 2014 első nagy versenye, az Australian Open.

Amíg mi itthon az igazak álmát alusszuk éjszaka és hajnal (ha csak valaki nem fanatikus, és virrasztani fog egy kis teniszért, de miért ne?), addig sokan már le is fogják tudni az első körüket a melbourne-i rekkenő hőségben. Lássuk, kiket kell figyelni az urak közül hétfőn!

A Hisense Aréna programját Stanislas Wawrinka (8.) nyitja majd a kazah Andrey Golubev ellen, zárásként pedig Jerzy Janowicz (20.) lép pályára az ausztrál Jordan Thompson ellenfeleként.

A Rod Laver Arénában David Ferrer (3.) lesz az első férfi szereplő. A centerpálya második meccsén a kétszeres elődöntős a kolumbiai Alejandro Gonzalez ellen kezdi meg szereplését. Az esti program során pedig a háromszoros címvédő és négyszeres bajnok Djokovic (2.) a szlovák Lukas Lackoval játszik majd, magyar idő szerint reggel 9:00-kor.

Wawrinkához hasonlóan Berdych (7.) is kazah versenyzővel fog játszani a Margaret Court-on a hajnali órákban. A 3-as pályán pedig az egykezes fonák két képviselője, Haas (12.) és Gasquet (9.) zárja a napot, ők játsszák majd az utolsó két mérkőzést.

Az első nap teljes programja (pályánkénti és időbeli lebontásban) megtekinthető itt:

Végezetül pedig, a rend kedvéért: az esztendő első GS-tornája itthoni idő szerint 1:00-kor kezdődik, az Eurosport természetesen mindkét csatornájával szolgáltatni fogja az információkat mind a 14 napon át.

kiemelt kép forrása: news.xinhuanet.com