Rafter elindul az AusOpenen!

2014. január 12.
by Írókéz

A 41 éves ausztrál Davis-Kupa kapitány meglepetésre ismét indul a hazai rendezésű, holnap kezdődő Grand Slam tornán.

Patrick Rafter a másik veterán ausztrál, Lleyton Hewitt oldalán vesz részt a férfi páros küzdelmeiben. A félelmetes kick szerváiról híres játékos 11 éve nem játszott profi mérkőzést, de Hewitt hívó szavára igent mondott.

Mindketten kétszeres Grand Slam győztesek és voltak világelsők. Összesen 73 évesek, de ez egyáltalán nem zavarja őket.

forrás: www.ausopen.com

Rafter és Hewitt 2001-ben
forrás: www.ausopen.com

“Nem tudom. Azt hiszem, még mindig azt hiszi, hogy megvan benne, ami kell, úgyhogy… Remélem, nem kell majd túl sokat cipelnem a hátamon” – közölte az ausztrál sivatag szárazságával Hewitt.

A régi-új páros az amerikai Eric Butorac és a dél-afrikai Raven Klaasen alkotta duóval került össze az első körben. Ha ezt és a következő meccsüket is megnyernék, a harmadik körben a világelső Bryan fivérekkel kerülnének szembe, ami mindenképpen csemege mérkőzés lenne.

Bernard Tomic megnyugtatta az esetleges aggódókat: “Még mindig megver néha párosban a Davis Kupa edzéseken. Ne aggódjanak, jól játszik.” Rafter egyébként nemrégen nyert veterán világkupát, tehát edzésben van.

Nem példa nélkül álló, hogy valaki idősebb korában visszatér a páros versenyekre. John McEnroe, minden idők talán legjobb párosjátékosa 48 évesen még ATP-tornát nyert Jonas Björkmannal, Martina Navratilova 44 éves volt, amikor utolsó Grand Slam győzelmét, az ötvenediket zsebelte be, vegyes párosban, egy másik zseni, Leander Paes oldalán.