A 3. nap férfi mérkőzései elé

2014. január 14.
by Írókéz

Úgy tűnik, holnap megint csendesebb nap vár ránk, kevesebb nagyágyú lép az Aussie Open színpadára, de néhány érdekes mérkőzésre azért van kilátás.

Alan a 2 pasi meg 1 kicsi-ből, és Pospisil forrás:www.gettyimages.com

Alan a 2 pasi meg 1 kicsi-ből, és Pospisil
forrás:www.gettyimages.com

Nagyon meleg lesz holnap is a Melbourne Parkban, és ez befolyásolhatja az eredményeket, ahogy ma is történt. Az éljátékosok valószínűleg igyekeznek majd minél kevesebb időt pályán tölteni.

A címvédő Djokovic a megbízható salakos Leonardo Mayerrel játszik.  Bár az argentin fiút jó játékosnak tartjuk, igazából csak az a kérdés merülhet fel, vajon el tud-e hozni egy szettet a Rod Laver Arenában Nole ellen. Tippünk az, hogy nem.

Ugyanitt az esti programban a feltörekvő Vasek Pospisil – aki, mint neve is mutatja, természetesen kanadai – mutathatja meg, mit tud.  A fiatal játékos egyre jobban kiereszti oroszlánkörmeit, tavaly Berdych, Gasquet és Simon is megtapasztalhatta ezt, amikor kikaptak a 22 éves fiútól. Most a hazai reménység, a Mahut-t verő Ebden próbálja útját állni. “Everything is Posspisil”, tartja az ismert, ősi kanadai mondás, így Vasek sem ismer lehetetlent, győzni szeretne.

A Hisense Arenát Tomas Berdych melegíti be, ezúttal talán brazil mezben, majd a Csodálatos Mannarino játssza el szerepét David Ferrernek, amely valószínűleg az outsider szerepe lesz. Itt mutatkozik be 11 év után ismét az összesen 73 éves Rafter-Hewitt páros is.

forrás: www2.pictures.zimbio.com

forrás: www2.pictures.zimbio.com

Sam Querrey és Ernests Gulbis találkozója azért lehet érdekes, mert két hektikus játékos csap össze, bár az utóbbi időben a lett sokkal stabilabb lett. Querrey pedig, mióta Brad Gilbert edzi, elkezdte írni “Losing Ugly” című könyvét.

Nikolai Davydenko okozhet nehéz perceket Gasquet-nak, Falla viszont nemigen Wawrinkának. A nap egyik legjobb meccsének ígérkezik a Robredo-Benneteau mérkőzés, két technikás és szívós játékos mérkőzik meg egymással. Ugyanezt elmondhatjuk Fognini és Nieminen találkozójáról is. A finn játékos egyébként nem rokona a híres amerikai rappernek.

(megfejtés: Eminem…)

“JJ” Janowicz Andujar ellen bizonyíthatja, hogy csak kisiklás volt a Thompson elleni első két szett. Dolgopolov és Chardy mérkőzése – ahogy egykoron Gulyás László a tévében egy kosárlabdameccs előtt mondta – abszolút háromesélyesnek ígérkezik, akárcsak a két trükkös játékos, Youzhny és Florian Mayer összecsapása. Bár az orosz a kiemelt, kettejük örökmérlegében Mayer vezet 4-3-ra.

Edouaed Roger-Vasselin és Guillermo Garcia-Lopez meccse hosszúra nyúlhat, akárcsak a nevük. Végezetül: Rendeznek egy délszláv derbit is, a horváth Dodig a bosnyák Dzumhurral találkozik.