A 4. nap előzetese – férfiak

2014. január 15.
by Írókéz

Csütörtökön ismét a felső ág mérkőzései következnek, több, a végső győzelemre is esélyes játékos pályára lép.

forrás: cdn.nikeblog.com

forrás: cdn.nikeblog.com

Rod Laver Arena

A délelőtti programban kapott helyet Rafa Nadal mérkőzése az (egyik) ausztrál meglepetésember, a szabadkártyás Thanasi Kokkinaikis ellen. Nadal a mérkőzés utánra valószínűleg még beiktatott egy edzést, hogy meglegyen a szükséges terhelés a verseny ezen fázisában. A 18 éves ifjúnak pedig bizonyára nagy élmény lesz a világelső ellen játszani a melbourne-i centerpályán, és sokat fog tanulni belőle.

Az esti programban Andy Murray lép pályára a francia kvalifikáns, Fucsovics Marci legyőzője, Vincent Millot ellenében. Állítólag Andy már hívta Rafát, hogy mehetnek-e majd együtt futni utána.

Hisense Arena

Két, sérülésből visszatért játékos, Jo-Wilfried Tsonga és Thomaz Bellucci játszik egymással. A francia jó formában van az edzőváltás után, de oda kell figyelnie, mert a brazil fiú veszélyes ellenfél. Balkezes, és volt már 21. is a világranglistán. Most nem fért fel a főtáblára a kihagyása miatt, így a selejtezőben indult el. Jó meccs lehet belőle.

Roger Federer ezúttal Blaz Kavcic ellen tesztelheti tovább új ütőjét. Ha siet, még csatlakozhat Murray-ékhez a tengerparti futásnál.

Margaret Court Arena

A nemrégiben Tommy Haas skalpját begyűjtő 21 éves Jack Sock a szintén sikeres visszatérésen ügyködő Gael Monfilssal találkozik. Monfils nagy formában van, Dohában tornadöntőt játszott, előző meccsét három sima szettben nyerte. Az ellenfél azonban tehetséges, ebből egy izgalmas meccs kerekedhet.

forrás: a.espncdn.com

Jack Sock
forrás: a.espncdn.com

Ugyanitt az esti programban a 27. kiemelt Benoit Paire és a legnagyobb ausztrál ígéret, Nick Kyrgios kapott helyet. A francia fiú, bár zseniális keze van, mégis nagyon hullámzó teljesítményt nyújt. 18 éves ellenfele nagyon motivált lesz, Paire talán le is becsüli őt egy kicsit, úgyhogy ezen a mérkőzésen akár még meglepetés is születhet.

A többi pálya:

Marin Cilic és Gilles Simon kiszorult a 2-es pályára, pedig ez a meccs a nap mérkőzése lehet. Az első fordulóban mindketten ötszettes meccset játszottak. Cilic 0-2-ről fordított Granollers ellen, Simon pedig a Dohában Ferrert verő Brands-ot győzte le döntő szett 16/14-re. A találkozó kimenetelét erősen befolyásolhatja, mennyire tudtak regenerálódni az extra igénybevételt követően.

Közvetlenül utánuk Roberto Bautista Agut próbálja megállítani a del Potro márkajelű birodalmi lépegetőt. A spanyol fiúnak kevés esélye van, hogy megtalálja a STOP gombot. Érdekes meccs lehet még az aucklandi tornadöntős Yen-Hsun Lu és Grigor Dimitrov összecsapása, itt is születhet meglepetés, mármint ázsiai győzelem.

Seppinek könnyebb dolga lesz Young ellen, mint volt Hewitt esetében, Martin Klizan, a 2012-es év felfedezettje Blaz Rola ellen próbálja meg helyrehozni a renoméját, Verdasco ezúttal Gabashvilinek ütheti kellemetlen balkezes vágott szerváit, és ha Robert kiejti Przysieznyt, akkor nem kell még egyszer leírnom a lengyel fiú nevét, és ezért elrebegek egy imát a francia fiú lelki üdvéért.