Továbbjutott Wawrinka, kiesett az ausztrál Ebden

A 8. kiemelt Stanislas Wawrinka négy szettben nyert a kolumbiai Alejandro Falla ellen, míg a hazai közönség előtt játszó Matthew Ebden szettelőnyből veszítette el 2. fordulós mérkőzését.

Wawrina nem koncentrált eléggé a harmadik játszmában Forrás: atpworldtour.com

Wawrina nem koncentrált eléggé a harmadik játszmában
Forrás: atpworldtour.com

Wawrinka az első játszmában egy, a másodikban két alkalommal is elvette ellenfele adogatását, így alig több, mint 1 óra leforgása alatt 6:3, 6:3-as vezetésre tett szert. A harmadik játszmában meglepetésre Falla került breakelőnybe, de Wawrinka hamar vissza tudta venni elveszített adogatójátékát. A játszma viszont végül a kolumbiai teniszezőé lett, aki meg tudta nyerni a rövidítést. A negyedik szettben is volt egy breakváltás, összességében viszont a svájci kétszer nyerte el Falla szervajátékát, így 6:3, 6:3, 6:7, 6:4 arányban hozta a mérkőzést.

Matthew Ebden a mérkőzés végére teljesen szétesett fejben Forrás: ausopen.com

Matthew Ebden a mérkőzés végére teljesen szétesett fejben
Forrás: ausopen.com

Wawrinka következő ellenfele majd a 28. kiemelt kanadai Pospisil lesz, aki az ausztrál Ebden ellen játszotta a nap utolsó mérkőzését. Ebden számára nem ismeretlen a Rod Laver aréna atmoszférája, mivel tavaly meg tudta nyerni a vegyes párost Gajdosova oldalán. Remekül kezdte a meccset Ebden, hamar 5:1-es előnyre tett szert és szerválhatott a szettért. Pospisil egy adogatójátékot még visszavett, de a játszma végkimenetelén már nem tudott változtatni, ami 6:3 lett Ebden javára. A második játszma nagyon szorosan alakult, mindketten hozták a saját adogatásaikat, így a tie-break döntött, amit Pospisil nyert meg 8:6-ra. A harmadik játszma hasonlóan alakult, egy breakváltást követően ismét rövidítésre került sor, amit ezúttal is Pospisil nyert, kihasználva 4. szettlabdáját. A negyedik szettben 1:1-es állásnál Ebdennek breaklabdákat kellett hárítania, mely során Ebden szervájánál a vonalbíró “out” kiáltását felülbírálta a mérkőzésvezető, így újra kellett játszani a pontot. A döntéssel Ebden finoman szólva sem értett egyet, szerinte meg kellett volna adni a pontot. Ez az incidens teljesen kizökkentette az ausztrált, el is bukta az adogatását, majd ezt követően nem is nyert már játékot, így  3:6, 7:6, 7:6, 6:1-el Pospisil került a következő körbe.

Ernests Gulbis személyében újabb kiemelt játékostól vehettünk búcsút. A 23. kiemelt lett teniszezőt Sam Querrey verte meg három sima játszmában.

A 3. játéknap további eredményei:

Fognini – Nieminen – 7:5, 6:4, 3:6, 6:2

Anderson – Thiem – 6:4, 6:3, 6:4

Querrey – Gulbis – 6:2, 6:3, 6:4

A játéknap korábbi eseményeiről itt olvashattok: http://www.teniszvilag.com/2014/01/15/djokovic-es-berdych-siman-ferrer-jatszmavesztessel-jutott-a-3-forduloba/

A kiemelt kép forrása: ausopen.com