AusOpen 5. nap – férfi esélylatolgatás

2014. január 16.
by Írókéz

Holnapra még mindig 40 fok feletti meleget jósol az ausztrálok Aigner Szilárd-megfelelője, és ez előrevetíti, hogy ismét meglepő eredmények születhetnek.

No, úgy tűnik, elkezdődött az Australian Open. Az első napok lagymatag mérkőzései után ma bombameglepetések, hőség, maratoni meccsek, ahogy az a legforróbb Grand Slam tornához illik. Lássuk, mi a holnapi menü az uraknál.

Rod Laver Arena

Chardy-Ferrer

Jeremy Chardy volt az tavaly, aki idén Roberto Bautista, azaz ő intézte el del Potrót, ugyanígy a második körben. Az egykori junior Grand Slam győztes utána meg sem állt a legjobb nyolcig, hogy azután az év hátralevő részében szerényebb eredményeket produkáljon. Metz-ben Fucsovics Marci is legyőzte őt. Kiderül, melyikük bírja jobban a meleget. Tipp: Ferrer.

Istomin-Djokovic

Az esti programban Dennis Istomin próbálja meg a lehetetlent negyedszer is Novak Djokovic ellen. Eddig háromszor nem sikerült, de legutóbb már elcsípett egy szettet, tavaly Montrealban. Tipp: le sem írjuk.

Hisense Arena

Berdych-Dzumhur

Néhány női mérkőzés után Tomas Berdych a bosnyák meglepetésemberrel, Damir Dzumhurral mérkőzik. A világranglistán 181 hely választja el őket, de Dzumhur mégsem teljesen esélytelen. Berdych ugyanis az, aki a top 10-ből a leginkább hajlamos kikapni ismeretlen játékosoktól, a bosnyák fiú pedig most felszálló ágban van. Győzelmére 28-szoros pénzt fizetnek, ennél talán több esélye van. Tipp: Dzumhur (csak, mert beharangoztuk a meglepetéseket).

Tommy Robredo forrás: predictiousmedia.blob_.core_.windows.net

Tommy Robredo
forrás: predictiousmedia.blob_.core_.windows.net

Robredo-Gasquet

Ha már 4D-s lenne az oldalunk (bár ezt a kifejezést nem tudjuk értelmezni), akkor most egy csettintést hallhatna a meglepett olvasó. Véleményünk szerint ugyanis ez a mérkőzés lehet a holnapi nap csemegéje. Gasquet újabban nagyon jó, tavaly már tudott ötszettes meccset is nyerni, nem is akárhol, a US Openen, nem is akárki, Ferrer ellen. Robredo pedig hihetetlen játékos, egy igazi marathon man, aki tavaly a Garroson három egymást követő meccsen győzött 0-2-ről. Itt az első fordulóban 5, a másodikban 4 szettben győzött, szóval pont üzemi hőfokon van, miközben Gasquet 3 szettben hozta a meccseit. A franciának nem lesz szüksége gasquet-szülékre, Robredo anélkül is be fog fűteni neki. Tipp: Robredo.

Margaret Court Arena

Anderson-Roger-Vasselin

Itt nem három, csak két játékos játszik. Tipp: Anderson. Haladjunk.

Sam Querrey www4.pictures.zimbio.com

Sam Querrey
forrás: www4.pictures.zimbio.com

Fognini-Querrey

No, ez megint csemege lehet, kérdés, hogy Querrey milyen lábbal kel fel holnap. Ha azzal, amivel Gulbis ellen, akkor Fognini, aki tavaly két tornát is nyert, bármennyire jó játékos is, csomagolhat és mehet a tengerpartra. Ahogy az aboriginek mondják: sun of a beach… Tipp: Querrey.

Többi pálya

Jerzy Janowicz és Florian Mayer méltatlanul szorult ki a 3-as pályára. Pedig, talán ez lesz a holnapi nap legnézőcsalogatóbb meccse. Mayernek hiába ejteget JJ, a német fiú nagyon ügyesen mozog mélységben. Az ő stílusa, amellyel szintén tördeli a játékot, nem biztos, hogy fekszik a lengyel bombázónak. Eddigi két meccsüket Mayer nyerte, abból az egyik egy wimbledoni ötszettes volt 2012-ben. Tipp: Mayer.