Azarenka is követte Sharapovat a következő fordulóba

A mai nap kissé kalandosra sikeredett Melbourne-ben, így nekünk sem volt más választásunk, mint a nap történéseit több részletben megírni. Ez történt a hölgyeknél a nap “második felében”. 

A korábban lejátszott tizenegy mérkőzést követően még öt mérkőzést fejeztek be az este folyamán a női mezőnyben. Sloane Stephens és Alja Tomljanovic a harmadik játszmától folytatták a mérkőzést. A tavalyi elődöntős amerikai lánynak jobban jött az esőszünet, 7-5-re nyerte a döntő szettet, és jutott a legjobb 32 közé.

Nem okozott különösebb gondot a továbbjutás a címvédő Azarenkanak sem. A fehérorosz hölgy a cseh Zahlavova-Strycova ellen nyert egy könnyebb (6-1), és egy szorosabb (6-4) játszmában. Azarenka a következő fordulóban az osztrák Meusburger ellen játszik, továbbjutása esetén pedig megismétlődhet a tavalyi elődöntő, amennyiben Stephens legyőzi az ukrán Svitolina-t.

A nyolcadik kiemelt Jelena Jankovic is jól menetel. Az első fordulóhoz hasonlóan, most is egy japán ellenfelet kapott Morita személyében, és ahogy az első fordulóban Doi ellen (6-1 6-2), most is könnyedén nyert (6-2 6-0). És mi vár Jankovicra a következő fordulóban? Természetesen egy japán ellenfél.

Az esőszünet után véget ért mérkőzések:

V. Azarenka (fehérorosz, 2.) – B. Zahlavova-Strycova (cseh) 6-1 6-4
S. Stephens (amerikai, 13.) – A. Tomljanovic (horvát) 3-6 6-2 7-5
J. Jankovic (szerb, 8.) – A. Morita (japán) 6-2 6-0
K. Nara (japán) – Rybarikova (szlovák) 6-4 6-3
Y. Meusburger (osztrák) – B. Jovanovski (szerb) 3-6 6-3 6-2

Kép forrása: www.channelnewsasia.com