Sharapova több, mint 3 órát küzdött a hőségben, de továbbjutott

A rendkívüli meleg a 4. játéknapon sem hagyott alább, sőt a 41 celsius fokos kánikulában úgy döntöttek a szervezők, hogy beszüntetik a játékot a külső pályákon. Ennek ellenére a női meccsek többségét sikerült befejezni.

Sharapova dacolt a hőséggel, és kiszenvedte a továbbjutást Forrás: wtatennis.com

Sharapova dacolt a hőséggel, és kiszenvedte a továbbjutást
Forrás: wtatennis.com

A Rod Laver első mérkőzését a 3. kiemelt Sharapova és az olasz Knapp játszották. Knapp abszolút ellenfele tudott lenni az orosznak és az első szett elvesztése után a másodikat meg tudta nyerni. Cirka másfél óra alatt kialakult a 6:3, 4:6-os állás Sharapova szempontjából – következhetett a döntő játszma. Itt ismét a sérülése után formába lendülni igyekvő Sharapova került breakelőnybe, 3:1-re vezetett, Knapp azonban nem hagyta annyiban és 3:3-ra módosította az állást. Sharapova ismét breakelt, de Knappot nem törte meg a borzasztó hőség, és 5:4-es Sharapova vezetésnél három meccslabdát hárítva ismét egyenlített. Ezt követően a felek 8:8-ig hozták az adogatásaikat, mikor is Sharapova egy breaklabda hárítása után egy utolsó rohamot indított és elvette Knapp adogatását, majd kiszerválta a mérkőzést. A találkozó 3 óra 28 percig tartott, ezzel ez lett az idei torna eddigi leghosszabb mérkőzése.

Sharapova következő ellenfele majd a 25. kiemelt Alize Cornet lesz, aki szintén nehéz mérkőzésen van túl: a döntő játszmában 4:1-es hátrányból kapaszkodott vissza az olasz Giorgi ellen, 2 óra 36 perc alatt sikerült 6:3, 4:6, 6:4 arányban kiharcolnia a továbbjutást.

Caroline Wozniacki Forrás: ausopen.com

Caroline Wozniacki
Forrás: ausopen.com

Nemcsak Sharapova dolgát nehezítette meg a gyilkos meleg, Wozniacki és Halep is három játszmában jutott tovább. Wozniacki (10.) esetében ez nem túl nagy meglepetés, mivel McHale vezette az egymás elleni mérlegüket és legutóbbi meccsük is döntő játszmába torkollott. Az egykori világelső remekül kezdte a mérkőzést, 28 perc alatt 6:0-ra nyerte az első játszmát. McHale sem volt rest, a másodikban egy 31 perces 6:1-el válaszolt. A döntő játszma már “szorosabb volt”, majdnem háromnegyed óráig is eltartott, mely során ismét Wozniacki tudta magához ragadni a kezdeményezést – 6:2.

Simona Halep (11.) is szettet vesztett, az amerikai Lepchenko 6:4-re nyerte az első játszmát. Ezt követően Halep simán, 6:0, 6:1 arányban fordított, azonban az eredmény csalóka: a lejátszott 13 játék összesen 1 óra 26 percen keresztül zajlott, mindkét játszma hosszabb volt, mint a 6:4-es első.

Suarez Navarro (16.) is három játszmás meccsen van túl, 7:6, 3:6, 8:6 arányban verte a kazah Voskoboevát. Agnieszka Radwanska 6:0, 7:5-re nyert Govortsova ellen, kiesett az ausztrál Rogowska.

A 4. játéknap eddigi eredményei:

Diyas – Erakovic – 6:4, 6:0

Sharapova – Knapp – 6:3, 4:6, 10:8

Cornet – Giorgi – 6:3, 4:6, 6:4

Pavlyuchenkova – Minella – 6:2, 6:2

Svitolina – Rogowska – 6:4, 7:5

Suarez Navarro – Voskoboeva – 7:6, 3:6, 8:6

Halep – Lepchenko – 4:6, 6:0, 6:1

Cibulkova – Voegele – 6:0, 6:1

Muguruza – Schmiedlova – 6:3, 6:3

Wozniacki – McHael – 6:0, 1:6, 6:2

Radwanska – Govortsova – 6:0, 7:5

A kiemelt kép forrása: ausopen.com