AusOpen: Na Li meccslabdát hárítva a legjobb tizenhat között

A harmadik forduló küzdelmei kezdődtek meg a mai, ötödik napon az Australian Openen. Pályára lépett a világelső Williams, és a tavalyi döntős Li is. 

Forrás: http://www.hisport.info/

Forrás: http://www.hisport.info/

Elsőnek lépett pályára a világelső Serena Williams, és a szlovák Daniela Hantuchova. A szlovák hölgy volt az első, aki méltó ellenfele tudott lenni a világelsőnek. Hantuchova az első játszmában öt break lehetőséget harcolt ki, de nem tudta pontra váltani, nem úgy mint Serena, aki az egyetlen lehetőségével élt, és hozta az első játszmát 6-3 arányban. A másodikban már jobban kijött a két játékos közti különbség, de ebben a szettben, csakúgy mint az elsőben, 6-3 lett a vége. Serena ezzel megszerezte 61. győzelmét az Australian Openen, ami rekordnak számít, és még hol a vége…

Szintén az elsők között lépett pályára a német Angelique Kerber, aki az amerikai Alison Riske ellen játszott a Hisense Arena-ban. A break-ekkel bővelkedő találkozót (összesen tizenegyszer vették el egymás adogatását), a kilencedik helyen kiemelt Kerber nyerte, és várhatja következő ellenfelét, aki az olasz Flavia Pennetta lesz. Pennetta a világranglista harminckilencedik helyén álló Mona Barthel-t verte egy sima (6-1), és egy szoros (7-5) játszmában.

Safarova-nak öt centi hiányzott a továbbjutáshoz Forrás: http://www.pix123.com/bettingpro-au

Safarova-nak öt centi hiányzott a továbbjutáshoz
Forrás: http://www.pix123.com/bettingpro-au

Williams ágán a legnagyobb vetélytárs minden bizonnyal a kínai Li. A világranglistán negyedik hölgy azonban kis híján csomagolt, ugyanis igencsak meglepte őt a cseh Lucie Safarova. A Babos Timivel párosban tornát nyerő hölgy az első játszmát kevesebb, mint fél óra alatt 6-1-re hozta. A második játszmában is meglépett a cseh játékos, már 5-3-ra is vezetett, de Li felzárkózott 5-5-re. 6-5-nél Li meccslabdát hárított (Safarova ütése öt centivel ment a vonalon túlra), majd hozta a rövidítést, végül pedig a döntő szettet.

Továbbjutott még az ausztrál Dellacqua, a kanadai Bouchard, valamint az orosz Makarova is. A Stosur – Ivanovic mérkőzés jelenleg 7-6 1-1-re áll.

Eredmények:

S. Williams (amerikai, 1.) – D. Hantuchova (szlovák, 31.) 6-3 6-3
N. Li (kínai, 4.) – L. Safarova (cseh, 26.) 1-6 7-6 6-3
A. Kerber (német, 9.) – A. Riske (amerikai) 6-3 6-4
E. Makarova (orosz, 22.) – M. Nicuescu (román) 6-4 6-4
F. Pennetta (olasz, 28.) – M. Barthel (német) 6-1 7-5
C. Dellacqua (ausztrál) – J. Zheng (kínai) 6-2 6-4
E. Bouchard (kanadai, 30.) – L. Davis (amerikai) 6-2 6-2

Kiemelt kép forrása: sports.nationalpost.com