Robredo ismét kiemeltet vert

2014. január 17.
by Írókéz

Az esti programban még három férfi mérkőzést rendeztek, és közben az időjárás is kellemesebbre fordult.

 

forrás: atpworldtour.com

forrás: atpworldtour.com

Dennis Istomin megpróbálta. Tényleg. Az üzbég fiú nagyon szimpatikus versenyző. azok után, hogy tizenöt évesen majdnem odaveszett egy autóbalesetben, 80 öltéssel varrták össze a lábát, és két évig ütőt sem fogott a kezébe, kész csoda, hogy ezen a szinten tud játszani. Hiába adta azonban kéretlen tanácsait a csillagszemű Patrick Mouratoglou Wilander műsorában, Denisz nem volt komisz, Djokovic annál inkább, és sima három szettben győzött.

Fabio Fognini szép csendben eltakarította az útból Sam Querreyt. Az amerikai fiú nem követi mestere,  Brad Gilbert útját, aki “Winning Ugly”, azaz “Rondán győzni” című teniszbibliájával lett ismert. Az ő ars poeticája inkább a “Losing Beautifully”. Fognini viszont egyre jobb. A tiszabői vásárban akciósan vásárolt jövendőmondó varázsgömbünk – amelyet az év végi top 10-et megjósoló cikkünk megírásakor is használtunk – azt mondja, hogy Djokovic meg fog szenvedni az olasz fiúval.

Tommy Robredo forrás: predictiousmedia.blob_.core_.windows.net

Tommy Robredo
forrás: predictiousmedia.blob_.core_.windows.net

A végére hagytuk a legjobb mérkőzést. Tommy Robredo, a Grand Slam-specialista, ahogy tegnap megjósoltuk (a varázsgömb nem téved), kiejtette a top 10-es Richard Gasquet. A francia teniszező nyerte az első játszmát, de Robredo megmutatta, milyen egy igazi klasszis. Három szoros szettet nyert, többször is hátrányból fordítva, a fontos pontoknál remekül koncentrálva.

Eredmények:

FT Tommy Robredo 2767 8
Richard Gasquet6546 6
FTDenis Istomin335
Novak Djokovic 667
FT Fabio Fognini 766
Sam Querrey544