AusOpen: Ez történt a hölgyeknél a hatodik napon

A mai napon a harmadik forduló mérkőzéseit rendezték a hölgyek mezőnyében, és kialakult a legjobb tizenhat mezőnye. A legjobb tizenhat között hiába is keressük a volt világelső Wozniackit, de ott van Sharapova, és Azarenka is.

Sharapova Cornet ellen lépett tovább Forrás: www.vancouversun.com

Sharapova Cornet ellen lépett tovább
Forrás: www.vancouversun.com

A nap első továbbjutója a szlovák Dominika Cibulkova volt, aki a szintén kiemelt Carla Suarez-Navarro-t verte 6-1 6-0 arányban kevesebb, mint egy óra alatt. Cibulkova ellenfele a következő fordulóban a harmadik kiemelt Sharapova lesz. Az orosz hölgy a francia Alize Cornet ellen lépett pályára, és csakúgy mint Cibulkova, ő is villámgyorsan hozta az első játszmát 6-1-re. A második szettben is jobban kezdett Sharapova, 5-3-nál mérkőzéslabdája is volt, de nem tudott élni a lehetőséggel, Cornet kiegyenlített (Cornet break labdájánál az orosz kettőshibát ütött). A tie-breakben is elhúzott a világranglista harmadik szőke hölgy, de francia ellenfele visszakapaszkodott, majd játszmalabdához jutott. Cornet kezében a lehető legrosszabbkor remegett meg az ütő, elbukta a rövidítést, közel nyolcvan perc alatt a második játszmát, és ezzel a mérkőzést is. Sharapova az első játszmában hat, míg a másodikban huszonkilenc hibát ütött. Cibulkova ellen komoly gondjai akadhatnak, ha a második játszmában mutatott játékával áll elő.

Halep Jankovic ellen játszik a nyolc közé jutásért Forrás: ca.news.yahoo.com

Halep Jankovic ellen játszik a nyolc közé jutásért
Forrás: ca.news.yahoo.com

Szintén a nap első mérkőzései között játszott, és jutott gyorsan tovább a román Simona Halep. Ellenfele a selejtezőből feljutott kazah Zarina Diyas volt. A múlt évben tornagyőzelmet tornagyőzelemre halmozó Halep nem sok esélyt adott húsz éves ellenfelének, fél óra alatt nyerte az első szettet 6-1 arányban. Halep követte a bevett szokást, miszerint ha gyorsan nyered az első játszmát egy gyengébb játékerőt képviselő játékos ellen, akkor kicsit visszavehetsz a tempóból. Halep két adogatójátékot ajándékozott így Diyas-nak, de egy percig nem forgott veszélyben a győzelme, 6-4-re nyerte a második szettet is. Halep ellenfele a szerb Jelena Jankovic lesz, aki ismét egy japán játékossal mérkőzött meg, és nyert két játszmában. Jankovic a második szettben 5-2-ről jött vissza, 5-4-nél pedig játszmalabdát hárítva nyerte a szettet 7-5 arányban.

Felemás mérkőzésen van túl Radwanska Forrás: www.sportsmole.co.uk

Felemás mérkőzésen van túl Radwanska
Forrás: www.sportsmole.co.uk

Érdekes mérkőzésen jutott a legjobb tizenhat közé a lengyel Radwanska. Ellenfele, az orosz Pavlyuchenkova már 7-5 2-0-ra is vezetett, de utána Radwanska kilenc játékot nyert zsinórban, és fordította meg a második játszmát 6-2-re, és húzott el a harmadikban 3-0-ra. Volt olyan pillanata, pillanatai a mérkőzésnek, amikor a lengyel játékos tizenöt labdamenetet nyert zsinórban. Radwanska-nak végül elég volt a döntő szett elején kiharcolt előny, és nyerte a játszmát 6-2 arányban. A lengyel hölgy soron következő ellenfele a spanyol Muguruza lesz, aki a tizedik kiemelt Wozniacki-t verte három játszmában. A múlt héten Hobartban élete első tornagyőzelmét arató spanyol még elbukta az első szettet, de a másodikban a lehető legjobbkor break-elt, és hozta 7-5-re. A döntő szettben a fogadó játékosok teljesítettek jobban, a kilenc játékból hatot is elbukott az adogató. Wozniacki ötből négyszer is elvesztette az adogatását, így nem volt kérdés, hogy a döntő szett a spanyol teniszezőé lesz.

Azarenka átgázolt osztrák ellenfelénForrás: www.ausopen.com

Azarenka átgázolt osztrák ellenfelénForrás: www.ausopen.com

A nap utolsó női mérkőzését a címvédő Victoria Azarenka játszotta az osztrák Yvonne Meusburger ellen. A fehérorosz játékos leütötte a pályáról ellenfelét, és alig egy óra alatt jutott a következő fordulóba, ahol az amerikai Stephens ellen ismétlődhet meg múlt évi elődöntő. Stephens ellenfele az ukrán Svitolina volt, akinek sikerült meglépnie az első játszmában 5-3-ra. A színes bőrű amerikai hölgy innen hat játékot nyert zsinórban, majd a break előnyét tartva nyerte a második játszmát is.

Holnap hajnalban a felső ág mérkőzéseivel folytatódnak az Australian Open küzdelmei, Serena Williams, és Na Li “közreműködésével”.

Eredmények:

 

V. Azarenka (fehérorosz, 2.) – Y. Meusburger (osztrák) 6-1 6-0
M. Sharapova (orosz, 3.) – A. Cornet (francia, 25.) 6-1 7-6
A. Radwanska (lengyel, 5.) – A. Pavlyuchenkova (orosz, 29.) 5-7 6-2 6-2
J. Jankovic (szerb, 8.) – K. Nara (japán) 6-4 7-5
S. Halep (román, 11.) – Z. Diyas (kazah) 6-1 6-4
S. Stephens (amerikai, 13.) – E. Svitolina (ukrán) 7-5 6-4
D. Cibulkova (szlovák, 20.) – C. Suarez-Navarro (spanyol, 16.) 6-1 6-0
G. Muguruza (spanyol) – C. Wozniacki (dán, 10.) 4-6 7-5 6-3

Kiemelt kép forrása: www.rsvlts.com