AusOpen: Ez várható vasárnap a hölgyeknél

A mai napon kialakult a legjobb tizenhat mezőnye a hölgyeknél. Holnap már a nyolc közé jutásért játszanak a női mezőny tagjai. Négy mérkőzés vár ránk. Pályára lép a világelső Serena Williams, és a tavalyi döntős Na Li is. 

Elsőként a német Angelique Kerber, és az olasz Flavia Pennetta csapnak összea Rod Laver Arena-ban. Pennetta eddig játszmavesztés nélkül jutott el, míg Kerbernek az első fordulóban volt egy kisebb rövidzárlat, amikor Gajdosova ellen bukta a második játszmát 6-0 arányban. A két teniszező eddigi négy összecsapásán 2-2 arányban osztozott. Kerber esetleges győzelmével elmondhatná magáról, hogy az összes Grand Slam tornán legalább egyszer bejutott a legjobb nyolc közé, de az olasz hölgy is biztosan szeretné megismételni tavalyi jó US Open szereplését, amikor is az elődöntőbe jutott.

Akitől a csodát várják: Ana Ivanovic Forrás: www.celebmafia.com

Akitől a csodát várják: Ana Ivanovic
Forrás: www.celebmafia.com

Kerberék mérkőzését követően Serena Williams és Ana Ivanovic lép a Rod Laver Arena pályájára. A nap talán legjobban vár női mérkőzésének az esélyese Williams, de Ivanovic is kifejezetten jó formát mutat ezen a tornán. A szerb hölgy könnyedén nyerte az első két fordulós mérkőzését, és bár csak három játszmában győzte le a “hazai pályán” teniszező Stosur-t, lehet keresnivaló a volt világelsőnek. Serena játéka nem csak ezen a tornán, de kis túlzással már egy éve tökéletes, de egy-két meglepő vereséget így is elszenvedett a múlt év során. A színes bőrű amerikai hölgy három sima meccsen jutott el eddig, és a két játékos eddigi mérkőzését Williams nyerte, meglátjuk megszakad-e ez a sorozat.

Szintén a Rod Laver Arena-ban, igaz csak az esti műsorban kapott helyet, a fiatal Bouchard, és a hazai Dellacqua mérkőzése. A tizenkilenc éves Bouchard eddig szépen menetel, még játszmát sem vesztett, és ha túl jut ausztrál ellenfelén, akkor élete első felnőtt Australian Open-én mindjárt negyeddöntőt játszhat. Nem lenne rossz kezdés. Ahogyan nem lenne kis bravúr az inkább párosban remekelő Dellacqua-tól sem a nyolc közé jutás. Az ausztrál hölgy már eddig is komoly skalpokat gyűjtött (Zvonareva, Flipkens és a néhány éve elődöntőt játszó Zheng akadt az útjába), de aligha szeretne itt megállni, főleg, hogy párosban már búcsúznia kellett, mint tudjuk, Babos Timiék állták útját neki, és partnerének.

A nap negyedik mérkőzését a Hisense Arena-ban Li és Makarova vívja majd. Az összecsapás egyértelmű favoritja a kétszeres döntős Li, aki az előző fordulóban meccslabdáról visszakapaszkodva verte Lucie Safarovat. Valószínű majd most jobban odafigyel a balkezes, Venus Williams-t búcsúztató orosz hölgy ellen. A ranglista helyezés, az itt elért eredmények, és az egymás elleni mérleg (Li vezet 4-0-ra) azt engedi következtetni, hogy a kínai hölgy továbbra is szépen halad Serena Williams karjai közé.

Kép forrása: www.dv.de