AusOpen: Federer és Murray sima győzelme

2014. január 18.
by Írókéz

A fölső ágon is a legjobb 16 közé jutásért játszanak ma a férfi egyes résztvevői.

Roger Federerrel történt valami. Az új ütő, és Edberg, az új edző, netán a harmadik gyermek érkezése jó hatással van a svájci Grand Slam csúcstartóra. Az utóbbi időben ahhoz szoktunk hozzá, hogy már a nagy tornák korai szakaszában is gondjai akadtak. Most viszont olyan ellentmondást nem tűrően gázol át ellenfelein, mint a Nadal feltűnése előtti, úgynevezett “arany évek”-ben. Ellenfelei egy pillanatig sem hiszik el igazán, hogy esélyük lehet ellene. Ezúttal szegény Gabashvili volt az áldozat.

Grigor Dimitrov forrás: www4.pictures.zimbio.com

Grigor Dimitrov
forrás: www4.pictures.zimbio.com

Nekünk már csak egy kérdésünk, illetve javaslatunk van. A nemzetközi sajtó – természetesen – már elnevezte Federer és Edberg kettősét. Ahogyan létezik Bennifer (Lopez-Affleck) és Brangelina (Pitt-Jolie) címke, ezután a “Fedberg” elnevezést fogjuk sűrűn hallani, illetve olvasni. Itt rögtön szeretnénk egy javaslatot tenni a másik új edző-tanítvány duó nevére: Beckovic… Egyúttal természetesen szeretnénk learatni a dicsőséget is, ami a feltalálóknak jár.

Stephane Robert, akinek örökké hálásak leszünk a lengyel Przs… Pzy… szóval, tudjuk ki kiejtéséért, le tudta győzni Martin Klizant is. Mindkét fiú szerencsés vesztesként került be a főtáblára, Robert a kiemelt Kohlschreiber helyett, tehát jobban járt, mintha győzött volna a kvali utolsó fordulójában. Klizan szintén duplán szerencsés, mert az első fordulóban Isner feladta ellene a mérkőzést, így ő is egy kiemelt helyén mehetett tovább. A francia fiúra a háromszoros döntős Murray vár a következő fordulóban.

Nagy érdeklődésre tartott számot a Nadalék utáni generáció két legjelesebb képviselője, Milos Raonic és Grigor Dimitrov párharca. Egymás elleni mérlegük a felnőtt tornákon 1-1 volt. Legutóbb éppen egy éve találkoztak, akkor Dimitrov győzött, akárcsak most is. Baby Federer is edzőt váltott, most Tsonga korábbi edzője, Roger Rasheed edzi. A negyedik szett tie breakje nagyon izgalmasra sikeredett: Raonicnak szettlabdái is voltak, de végül a bolgár teniszező 12/10-re megnyerte a rövidítést, és életében először ott van egy nagy versenyen a legjobb 16 között.

Roberto Bautista Agut nem viccel. Aki látta, mit művelt  del Potróval, az nem csodálkozik, hogy a jóval gyengébb játékerőt képviselő Benoit Paire-t is könnyedén elintézte. Aki del Potrónak 72 nyerőt tud ütni, az bizonyosan kivételes tudással rendelkezik.  Már nagyon várjuk a Bautista-Dimitrov meccset a nyolcaddöntőben.

forrás: www.diariofemenino.com

forrás: www.diariofemenino.com

Andy Murray Feliciano Lopezzel játszott. A két játékos jól ismeri egymást, hiszen rendszeres edzőpartnerek. A találkozó pikantériáját az adta, hogy egyszer, amikor a nagy melegben félmeztelenül gyilkolták a labdát, Murray mamájának megtetszett a spanyol fiú, aki egyébként modellkedik is, és a Twitteren molesztálta “Deliciano”-t. Szó, ami szó, Lopezt bármelyik Chippendale showban el tudnánk képzelni. Az eset végül már Andy Murraynek lett kellemetlen, ő állította le a felhevült mamát.

Maga a találkozó ugyanúgy zajlott, mint az eddigi 7 meccsük: Lopez rögtön az első gémben elvette a skót fiú adogatását, de aztán a wimbledoni bajnok simán győzött.

Eredmények:

FT Stephane Robert 67 76
Martin Klizan06 24
FTTeymuraz Gabashvili223
Roger Federer 666
FTMilos Raonic3646 10
Grigor Dimitrov 6367 12
FTBenoit Paire214
Roberto Bautista 666
FT Andy Murray 7 766
Feliciano Lopez6 242