Aus Open: A nyolcadik nap női mérkőzéseinek beharangozója

Az alsó ágon található Sharapova és Azarenka valószínűleg fellélegeztek, amikor megtudták, hogy Serena Williams búcsúzott az idei küzdelmektől. Így talán még motiváltabban vágnak neki a második hétnek. Holnap a nyolc közé jutásért játszanak. 

Sharapova esélyessé lépett elő Forrás: www.zimbio.com

Sharapova esélyessé lépett elő
Forrás: www.zimbio.com

Az első meccset Sharapova és Cibulkova játszák a Rod Laver Arena-ban. A két játékos legutóbb 2011-ben, Wimbledonban találkozott. Akkor az orosz hölgy nyert két sima szettben, eddigi öt mérkőzésükből három az ő győzelmével ért véget. Sharapova az előző fordulóban a francia Cornet ellen nyert egy sima, és egy szoros játszmában. Legnehezebb meccsét a második fordulóban az olasz Knapp ellen játszotta, ahol 40 fokba nyert, döntő szett 10-8-ra. Ezzel szemben Cibulkova úgy robogott be a negyedik fordulóba, ahogy azt Sharapova-tól várták. A szlovák hölgy az utolsó két mérkőzésén mindössze egy-egy játékot vesztett, és kellő önbizalommal lép pályára az orosz szépség ellen.

Sharapova-ék mérkőzését követően Azarenka és Stephens mérkőzése következik. A két játékos tavaly az elődöntőben futottak össze, akkor a fiatal amerikai méltó ellenfele volt Azarenka-nak, még ha az eredmény nem is erről árulkodik. Idén is jó esélye van a fehérorosz hölgynek, hogy Stephens testén keresztül hódítsa el a melbourne-i trófeát. A húsz éves fiatal hölgy azóta sokat lépett előre, ma már a TOP 10 kapujában kopogtat, de aligha fogja megverni Azarenka-t, aki mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszik, így valószínűsíthető egy hasonló végkifejlet, mint egy évvel ezelőtt.

Szintén a Rod Laver Arena-ban lép majd pályára a lengyel Radwanska, aki a spanyol Muguruza ellen játszik. Még mielőtt bárki legyintene, és egyoldalú mérkőzést várna, jobb ha visszaemlékezik az előző hétre, amikor a spanyol hölgy hasonló borításon tornát nyert, vagy elég csak egy napot visszatekinteni, amikor is elbúcsúztatta a tizedik kiemelt Wozniackit. Persze az összecsapás esélyese az ötödik kiemelt lengyel Radwanska, aki az előző három évhez hasonlóan elérheti a negyeddöntőt, kérdés, hogy utána ismét búcsúzik-e. A két játékos két éve kemény pályán már találkozott egymással, akkor Radwanska nyert két játszmában.

Jankovic Haleppel csap össze Forrás: www.zimbio.com

Jankovic Haleppel csap össze
Forrás: www.zimbio.com

A nap negyedik mérkőzését Jankovic és Halep játssza. A találkozó kimenetele megjósolhatatlan, a fogadóirodák a román játékos győzelmére fizetnek kevesebbet. Jankovic három japán játékos testén át jutott a legjobb tizenhat közé összesen tizennégy játékot veszítve. A szerb hölgy eddigi legjobb eredménye egy elődöntő volt itt Ausztráliában, azon kívül sosem jutott a legjobb nyolc közé. Aki idén útját állhatja, az Simona Halep. A román hölgynek év eleje nem kezdődött túl jól, de itt az Australian Openen már hasonlóan jó teniszt játszik, mint múlt év végén. A Lepchenko ellen elveszített játszmát leszámítva nem sok esélyt adott ellenfeleinek, a hat megnyert szettjében összesen hét játék jutott a háló túl oldalon állónak. A két játékos által eddig lejátszott összes mérkőzés három szettesre sikeredett, kettőt Halep nyert, a harmadikat Jankovic még 2010-ben.