AusOpen: Djokovic és Ferrer a nyolc között

A 7. játéknap nappali programjában lépett pályára a címvédő Novak Djokovic és a tavalyi elődöntős David Ferrer is. A szerbnek mindössze 94 percre volt szüksége Fabio Fognini ellen, Ferrer pedig az első szett elvesztése után kapcsolt magasabb fokozatra a Mayerrel vívott meccsén.

Djokoivc bemelegített egy esetleges újabb Wawrinka elleni gigászi mérkőzésre Forrás: atpworldtour.com

Djokovic bemelegített egy esetleges újabb Wawrinka elleni gigászi mérkőzésre
Forrás: atpworldtour.com

Djokovic zsinórban a 19. Grand Slam negyeddöntőjébe jutott Fognini felett aratott győzelmével, az Australian Openen pedig 25-re növelte győztes mérkőzéseinek sorozatát. Az első labdamenettől az utolsóig uralta a mérkőzést, 6 alkalommal is elvette ellenfele adogatását, aki összesen 44 ki nem kényszerített hibát ütött. Djokovic ellenben fantasztikusan szervált: az első 13 adogatását mind pontra váltotta, és egyszer sem kellett breaklabdával szembenéznie a mérkőzés során. A végeredmény 6:3, 6:0, 6:2 lett.

A világranglista 2. helyezettje zsinórban a 7. negyeddöntőjét érte el az Australian Openen az open érában, csatlakozva a Federer, Lendl, Edberg trióhoz. Djokovic következő ellenfele majd a Wawrinka – Robredo mérkőzés győztese lesz.

David  Ferrer nagy valószínűséggel Berdych ellen harcolhatja majd ki az újabb elődöntőjét Forrás: atpworldtour

David Ferrer nagy valószínűséggel Berdych ellen harcolhatja majd ki az újabb elődöntőjét
Forrás: atpworldtour

David Ferrer elveszítette legutóbbi Mayer elleni mérkőzését, és most sem kezdett jól: az első játszmát a német nyerte a rövidítésben. A második szettben viszont már odatette magát a 3. kiemelt, dupla breakelőnnyel vezetett 3:0-ra, előnyét azonban nem sikerült megtartania. A játszma végén aztán ismét el tudta venni ellenfele adogatását, és 7:5-el egyenlített a szetteket tekintve. A harmadik és negyedik játszmában már nem volt kérdés, ki nyeri a mérkőzést, a spanyol teniszező 6:2, 6:1-el zárta a találkozót. David Ferrer zsinórban negyedszer jutott be az Australian Open negyeddöntőjébe, és az utóbbi 3 évben két alkalommal is elődöntőt játszhatott: 2011-ben Murray, tavaly pedig Djokovic állította meg.

A kiemelt kép forrása: ausopen.com