AusOpen: Ez történt a hölgyeknél a hetedik napon

Négy mérkőzéssel folytatódtak az Australian Open női küzdelmei. A tét a nyolc közé jutás volt. 

Pennetta Kerber után Li-t is hazaküldené Forrás: www.washingtonpost.com

Pennetta Kerber után Li-t is hazaküldené
Forrás: www.washingtonpost.com

A nap első mérkőzését a német Kerber, és az olasz Pennetta játszották. Az első játszmában az olasz hölgy nagyon bekezdett, háromszor is elvette Kerber adogatását, 24 perc alatt hozta az első szettet 6-1 arányban. A második játszmában a német játékos összeszedte magát, egyenrangú ellenfele volt Pennetta-nak, jól élt a break lehetőségeivel, és kiegyenlítette a játszmák állását. A döntő szettben Pennetta 5-3-nál már a győzelemért adogathatott, de nem sikerült kiszerválnia mérkőzést. Pár játékkal később viszont ismét elvette Kerber adogatását, ami a mérkőzés megnyerését jelentette számára. Pennetta ellenfele a kínai Na Li lesz, aki egy óra alatt 6-2 6-0 arányban lemosta a pályáról az orosz Makarova-t.

A Rod Laver Arena-ban lépett pályára az ausztrál Dellacqua, és a kanadai Bouchard. Az első játszmában tie-breakig jutottak a hölgyek, ahol az ausztrál játékos koncentrált jobban, és nyerte az első szettet 7-6 arányban. Innentől viszont már csak egy játékos volt a pályán, Bouchard személyében. A fiatal kanadai 55 perc alatt öt break-et csinálva (miközben Dellacqua még csak break lehetőségig sem jutott) 6-2 6-0 arányban nyerte a második, illetve a harmadik játszmát.

A nap mérkőzését a világranglista vezető Serena, és Ana Ivanovic játszották. Az első játszmában semmi szokatlant nem láthatott a közönség. Egy szoros, kiegyenlített szettet, Serena győzelmével. De ezután valami történt. Serena olyan labdákat hibázott el, amiket csukott szemmel is be szokott ütni, Ivanovic pedig egyre magabiztosabban kezdett teniszezni, rengeteget futtatta ellenfelét. Serena nem tudott komoly nyomást gyakorolni Ivanovic adogató játékaira, a második és harmadik szettben még csak break lehetősége sem volt, így megtörtént, amire senki sem számított: Serena kiesett a legjobb tizenhat között.

Eredmények:

A. Ivanovic (szerb, 14.) – S. Williams (amerikai, 1.) 4-6 6-3 6-3
N. Li (kínai, 4.) – E. Makarova (orosz, 22.) 6-2 6-0
F. Pennetta (olasz, 28.) – A. Kerber (német, 9.) 6-1 4-6 7-5
E. Bouchard (kanadai, 30.) – C. Dellacqua (ausztrál) 6-7 6-2 6-0

Kiemelt kép forrása: uk.eurosport.yahoo.com