AusOpen: Wawrinka és Berdych is három játszmában jutott be a negyeddöntőbe

A játéknap nappali programjában Novak Djokovic és David Ferrer is kivívta a továbbjutást, az esti programban Berdych – Anderson és Wawrinka – Robredo meccseket rendeztek.

Berdych eddig 4 meccsen csak 33 játékot veszített Forrás: ausopen.com

Berdych eddig 4 meccsen csak 33 játékot veszített
Forrás: ausopen.com

A 7. kiemelt Berdych és a 19. Anderson mérkőzésén az volt az egyetlen izgalomforrás, hogy mennyi időre lesz szüksége a csehnek a győzelemhez. Berdych az első és a második játszmában is kétszer vette el ellenfele adogatását, igaz, a másodikban ehhez 12 lehetőségre volt szüksége. 1 óra 24 perc után dupla szettelőnyben, 6:2, 6:2-re vezetett Berdych és a harmadik játszmában sem változott meg a játék képe: ezúttal egyetlen breaklehetősége volt a világranglista 7. helyezettjének, amit kis is használt, és 34 perc alatt a harmadik szettet is behúzta 6:3-ra. Andersonnak az egész mérkőzés során egyetlen lehetősége sem volt, hogy elvegye Berdych adogatását. Az elődöntőbe jutásért majd Ferrer – Berdych mérkőzést rendeznek.

Robredo teljesítménye kevés volt Wawrinka ellen Forrás: ausopen.com

Robredo teljesítménye kevés volt Wawrinka ellen
Forrás: ausopen.com

A játéknap utolsó találkozóját Wawrinka és Robredo játszották. Robredo az első fordulóban többször is nagyon mélyről jött vissza a Rosol elleni meccsbe, a harmadikban pedig Richard Gasquet-t küldte haza, így érdekes mérkőzésnek néztünk elébe. Wawrinka viszont nagyságrendekkel jobban teniszezett a találkozón ellenfelénél, hamar megnyerte az első játszmát 6:3-ra, és a másodikban is breakelőnnyel vezetett. Mikor a szett kiszerválására került sor, kicsit megingott a svájci, Robredo ki tudott egyenlíteni, és tie-breakre mentette a játszmát. A rövidítésben ismét Wawrinka koncentrált jobban, és dupla szettelőnyre tett szert. A harmadik szettben sokáig fej fej mellett haladtak a felek, majd 4:4-nél Robredonak két lehetősége is volt, hogy breakeljen és szerválhasson a játszma megnyeréséért, ám Wawrinka ezeket sikeresen hárította, majd a tie-breakben ismét jobbnak bizonyult ellenfelénél – 6:3, 7:6,7:6 lett a végeredmény. Wawrinka majd Djokovic ellen küzdhet az elődöntőbe jutásért. Tavaly is összefutottak a versenyen, akkor a 16 között csak döntő szett 12:10-re tudott nyerni a címvédő Djokovic.

A kiemelt kép forrása: ausopen.com