AusOpen: A hölgyeknél is kialakult a legjobb nyolc mezőnye

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a hölgyek versenyében is. Csakúgy, mint tegnap, mára is jutott a meglepetésből. 

A mai meglepetést Cibulkova szolgáltatta Forrás: bangkokbobbysports.wordpress.com

Jár a taps Cibulkova-nak
Forrás: bangkokbobbysports.wordpress.com

A nap első mérkőzését Sharapova és Cibulkova játszotta a Rod Laver Arena-ban. Az harmadik helyen kiemelt Sharapova 11 nyerőt, és 11 hibát ütve, viszonylag könnyedén  hozta az első szettet. A második játszmában Cibulkova begyújtotta a rakétáit, 5-0-ra elhúzott, majd négy játékot elveszítve végül 6-4-re nyert. A harmadik szettben már csak egy játékos volt a pályán. Cibulkova háromszor is break-elte Sharapova-t, aki a mérkőzés során 45 ki nem kényszerített hibát ütve, a döntő szettben break lehetőségig sem jutott. A szlovák hölgy ezzel életében először jutott a legjobb nyolc közé az Australian Openen.

Cibulkova ellenfele a román Simona Halep lesz, aki a szerb Jelena Jankovic-ot verte három játszmában. Halep az első szettet 6-4-re hozta, de a másodikban láthatóan elfáradt. A román hölgy fáradtságát Jankovic okosan kihasználva 6-2-re nyert. Jöhetett a döntő szett, amiben ismét fordult a kocka, nem is akárhogy. Az első, maratoni játék után (ötször volt egyenlő az állás) nagyon sima Halep győzelmet láthatott a Hisense Arena közönsége. A múlt évben hat tornát begyűjtő Halep összesen három break-et csinálva, 6-0 arányban nyert, és jutott be élete első Grand Slam negyeddöntőjébe.

A Rod Laver Arena-ban lépett pályára a címvédő Victoria Azarenka, és Sloane Stephens. Sokan a tavalyi elődöntő visszavágóját várták ettől a meccstől, de csakúgy mint egy éve, most is Azarenka hagyta el győztesen a pályát. A napról napra jobban játszó fehérorosz hölgy tizennégy break lehetőségéből hármat használt ki, míg amerikai ellenfele break lehetőségig sem nagyon jutott (összesen kettő volt neki). Williams és Sharapova kiesésével a torna legnagyobb esélyesévé előlépett Azarenka másfél óra alatt 6-3 6-2 arányban nyert.

A nap utolsó mérkőzésén Agnieszka Radwanska, és Gabrine Muguruza csapott össze. Az összecsapás esélyese Radwanska volt, de az előző héten tornát nyerő spanyol lány már az előző fordulóban is meglepetést okozott, amikor Wozniackit győzte le. Viszont Radwanska nem Wozniacki, és ezen a napon a lengyel teniszező igen pontosan játszott. Radwanska mindkét játszmában két-két alkalommal elnyerte ellenfele adogatását, így egy könnyűnek mondható 6-1 6-3-mal jutott zsinórban negyedszer a legjobb nyolc közé.

Eredmények:

V. Azarenka (fehérorosz, 2.) – S. Stephens (amerikai, 13.) 6-3 6-2
A. Radwanska (lengyel, 5.) – B. Muguruza (spanyol) 6-1 6-3
S. Halep (román, 11.) – J. Jankovic (szerb, 8.) 6-4 2-6 6-0
D. Cibulkova (szlovák, 20.) – M. Sharapova (orosz, 3.) 3-6 6-4 6-1

Kiemelt kép forrása: www.winnipegfreepress.com