AusOpen: a keddi játéknap beharangozója – női egyes

Kedden már az elődöntőbe jutásért mérkőznek a játékosok, két férfi és két női mérkőzést rendeznek holnap és holnapután is.

li-na-ausA hölgyeknél a tavalyi döntős Li Na kezdi a napot Flavia Pennetta ellen. Az egykori top10-es Pennetta túl van már pályafutása csúcsán, a kemény pályás Grand Slamek azonban úgy tűnik, jól mennek neki, mivel a US Openen is bejutott a legjobb nyolc közé. A 31 éves olasz teniszező a 16 között a 9. kiemelt Kerbert győzte le három szettben, Li pedig a 22. Makarova ellen harcolta ki a továbbjutást egy jóval simább mérkőzésen – a kínai mindössze két játékot veszített. Li és Pennetta eddig három alkalommal játszott egymás ellen, Pennetta vezet 2-1-re, de a legutóbbi meccsüket is több, mint 4 évvel ezelőtt játszották: akkor az olasz nyert 6:2, 7:6-ra Sydney-ben a legjobb 16 között.

Forrás: ausopen.com

Forrás: ausopen.com

A másik negyeddöntőben Ana Ivanovic a fiatal kanadai Bouchard ellen lép pályára. Ivanovic Serena Williams búcsúztatásával feliratkozott a végső győzelemre is esélyesek névsorára, Bouchard ellen pedig jó esélye van kiharcolni az elődöntőbe jutást. A 31. kiemelt 2013-ban remek évet produkált, aminek köszönhetően az idei Australian Openen már kiemeltként indult. A 16 között nem kapott nehéz ellenfelet az ausztrál DellAcqua személyében, viszont nem teljesített meggyőzően a mérkőzésen. Továbbjutásához nagyban hozzájárult az a tény is, hogy DellAcqua nem tudta elviselni a rá nehezedő nyomást, és bár megnyerte az első játszmát 7:6-ra, azt követően rengeteget hibázott. Ivanovic 2008-as Roland Garros sikerét követően második alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé egy Grand Slam tornán, Aucklandben pedig 2 év óta először tornát tudott nyerni. Bouchard ellen vívott eddigi egyetlen mérkőzését viszont elveszítette, tavaly Wimbledonban a 2. fordulóban győzte le a szerbet 6:3, 6:3-ra.