AusOpen: folytatódnak a negyeddöntők – férfi egyes

Szerdán egy Federer – Murray és egy Nadal – Dimitrov összecsapás vár ránk, melyeken kiderül, melyik két játékos csatlakozik Wawrinkához és Berdychez a legjobb 4 között.

Nadal és Dimitrov Monte-Carloban Forrás: rafaholics.com

Nadal és Dimitrov Monte-Carloban
Forrás: rafaholics.com

Rafael Nadal eddigi legmagasabban rangsorolt ellenfele Kei Nishikori volt, aki ellen három szoros játszmában tudott továbbjutni. Del Potro kiesésével a negyeddöntőben sem kell top10-es ellenféllel mérkőznie, a 22. kiemelt Dimitrov vár majd rá. A fiatal bolgár tehetség eddigi négy mérkőzésén három alkalommal is veszített játszmát, de továbbjutása nem forgott veszélyben egyszer sem. A 3. fordulóban a szintén a jövő esetleges meghatározó teniszezői közé tartozó Raonic ellen tudott nyerni, a 16 között pedig a Del Potrot búcsúztató Bautista Agut esett áldozatául – ezzel pályafutása legjobb Grand Slam eredményét érte el. Nadal ellen eddigi mindhárom mérkőzését elveszítette, viszont mindhárom alkalommal nyert egy játszmát. Bár Dimitrov az utóbbi időben meggyőzően teniszezik, a világelső elődöntőbe jutása aligha forog veszélyben. A mérkőzés győztese majd a Federer – Murray találkozó továbbjutójával játszhat a döntőbe jutásért.

Murray tavaly első győzelmét aratta Federer ellen Grand Slam tornán Forrás: independent.co.uk

Murray tavaly első győzelmét aratta Federer ellen Grand Slam tornán
Forrás: independent.co.uk

Federer a Tsonga elleni nyolcaddöntőben szinte tökéletes játékkal rukkolt elő, amire a franciának nem volt ellenszere. Andy Murray a meglepetésre a 16 közé kerülő Robert ellen játszott és a simának induló mérkőzésen elszórakozta a negyedik játszmát. Ennek ellenére meggyőző teljesítményt mutatott az egész torna során, így kifejezetten izgalmas negyeddöntőnek nézünk elébe. Kettejük egymás elleni mérlegét a skót vezeti 12-9-re, Grand Slam tornákon viszont négy alkalomból háromszor Federer nyert. Legutóbb a tavalyi Australian Open elődöntőjében találkoztak, a mérkőzés Murray győzelmével zárult döntő játszmában.

A kiemelt kép forrása: bookiesforsports.com