AusOpen: folytatódnak a negyeddöntők – női egyes

Serena Williams kiesésével jelentősen megnőttek Azarenka esélyei a címvédésre, újabb sikerét a negyeddöntőben Radwanska próbálhatja megakadályozni.

2012-ben Azarenka szetthátrányból tudott nyerni Forrás: tennisearth.com

2012-ben Azarenka szetthátrányból tudott nyerni
Forrás: tennisearth.com

Radwanska nem kezdte meggyőzően a szezont: bár a Hopman Kupán sikerült a döntőbe vezetnie Lengyelországot, azt követően Sydney-ben az első körben kikapott (címvédőként) és Melbourne-ben is vesztett már két játszmát. A 16 között viszont jól ment neki a hobarti győztes Muguruza ellen, 6:1, 6:3-al jutott tovább. Azarenka ezzel ellentétben nem vesztett még játszmát, sőt, játékot is alig bukott (19). Az előző körben az amerikai Stephens volt az ellenfele, akivel tavaly elődöntőt játszott itt, és ezúttal is simán harcolta ki a továbbjutást. Radwanska és Azarenka korábban 16 alkalommal is összefutott már, ebből mindössze 3 meccs zárult a lengyel sikerével. Radwanska legutóbbi győzelméhez 2011-ig kell visszanyúlni, a tokiói elődöntőben három játszmában múlta felül ellenfelét – azt követően viszont Azarenka hatszor is megverte őt.

A másik mérkőzésen Simona Halep Dominika Cibulkova ellen lép pályára. Halep parádés szezont produkált tavaly, és most is szépen halad előre. Bár az első három fordulóban nem kellett komolyabb ellenféllel szembenéznie a 11. kiemeltnek, a 16 között Jankovic búcsúztatása már komoly érdemnek mondható. Cibulkova az előző körben Sharapovát győzte le, és Halep ellen is vezeti az egymás elleni mérleget 2-1-re. Három mérkőzésükből egyet rendeztek kemény borításon, tavaly Indian Wells-ben Cibulkova nyert 7:5, 7:6-ra.