AusOpen: Ismét a torna meccsét játszotta Wawrinka és Djokovic

Tavaly az év mérkőzését játszották az Australian Openen, idén is valami hasonlót vártunk. 

A nap utolsó egyes mérkőzését Djokovic és Wawrinka játszotta. A két játékos tavaly a torna mérkőzését játszotta az Australian Open-en, majd hét hónappal később a US Openen is. A mérkőzés, és a torna első számú favoritja a szerb játékos volt, aki kettejük legutóbbi tizenhárom mérkőzését megnyerte.

Stan The Man Forrás: www.sportinglife.com

Stan The Man
Forrás: www.sportinglife.com

Az első játszmában 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, majd jött két break, és Djokovic fél óra alatt 6-2-re megnyerte az első szettet. A másodikban 1-1 után Wawrinka-nak három break lehetősége is volt, de Djokovic 0-40-ről visszajött. A svájci 3-3-nál ismét elnyerhette Djokovic adogatását, és az előbbi három labdával ellentétben most egy is elég volt neki. Innen már nem volt más dolga Wawrinka-nak, csak hoznia a saját adogatójátékait. Ezt hiba nélkül teljesítette, így övé lett a második szett. A harmadik játszmában a svájci jobban játszott, két break labdából kettőt kihasznált, ezzel 6-2-re nyerte a harmadik szettet. Ekkor már a Djokovic szimpatizánsok elkezdtek aggódni, hiszen kedvencüknek az utolsó két szettben még csak break lehetősége sem volt. Jöhetett a negyedik játszma. 4-3-ig a felek hiba nélkül hozták az adogatásaikat, de ekkor Djokovic-nak sikerült elvennie Wawrinka adogatását. A következő játékban még a svájci megpróbálta visszaszerezni az elvesztett adogatójátékot, de Djokovic mindkét break lehetőségét visszaverte, majd az első játszmalabdáját kihasználva nyerte a szettet. Jöhetett a döntő játszma, csakúgy mint egy éve. 1-1 után mindkét játékos elnyerte a másik adogatójátékát, majd 2-2-nél, és 3-3-nál Djokovic-nak ismét volt egy-egy break labdája, de Wawrinka sikeresen visszaverte azokat. 6-6-ig egyik játékosnak sem forgott veszélyben az adogatójátéka, de mivel döntő szettben nincs tie-break, így jöhetett a folytatás. 8-7-nél Wawrinka-nak mérkőzéslabdája volt, és pontosan négy óra játék után ki is használta a lehetőséget, ezzel búcsúztatva a címvédőt.

Berdych élete első AusOpen elődöntőjébe jutott Forrás: ca.news.yahoo.com

Berdych élete első AusOpen elődöntőjébe jutott
Forrás: ca.news.yahoo.com

A nap másik mérkőzésén a cseh Berdych és a spanyol Ferrer csapott össze. Eddigi meccseiken a spanyol vezetett 7-4 arányban, és a zsinórban kilencedik alkalommal Grand Slam negyeddöntőbe jutó játékos volt ennek a mérkőzésnek a favoritja, még ha nem is toronymagasan. Az első játszmában a cseh játékos odatette magát, kétszer is elnyerte ellenfele adogatását, 6-1-re hozta a szettet. A második felvonás sokban hasonlított az elsőre, annyi különbséggel, hogy ebben már Ferrer is tudott break-elni, de a szett 6-4-re ismét Berdych-é lett. Következett a harmadik játszma, amiben a fáradhatatlan Ferrer végre összekapta magát, 6-2-re nyert, de ezzel el is lőtte az összes puskaporát. A negyedik játszmában mindössze egy break döntött, ami a hórihorgas cseh játékos neve mellett szerepelt. Berdych ezzel élete első Australian Open elődöntőjére készülhet, Ferrer pedig ugyanúgy a nyolc között esett ki, akárcsak Wimbledonban, és a US Openen.

Eredmények:

T. Berdych (cseh, 7.) – D. Ferrer (spanyol, 3.) 6-1 6-4 2-6 6-4
N. Djokovic (szerb, 2.) – S. Wawrinka (svájci, 8.) 6-2 4-6 2-6 6-3 7-9

Kiemelt kép forrása: www.sportsmole.co.uk