AusOpen: Ivanovic Serena után nem bírt el Bouchard-al

Ma hajnalban lejátszották az első két negyeddöntőt a hölgyek versenyében. Li magabiztosan hozta a mérkőzését, míg a másik meccsen Ivanovic nem bírt a kanadai Bouchard-al. 

li-ausAz első elődöntőt a tavaly finalista Li, és az olasz Pennetta játszották. Az első játszmában a kínai játékos villámrajtot vett, 5-0 arányban elhúzott. Ekkor még Pennetta szépíteni tudott, de a játszmát 6-2-re Li nyerte. A második szettben sem sokat változott a játék, a rendkívül pontosan játszó Li (23 nyerő ütés mellé mindössze 17 ki nem kényszerített hiba)  uralta a játékot a női mezőny egyik leggyorsabb játékosa ellen, és végül 6-2 6-2 arányban nyert. A kínai hölgy ezzel negyedik alkalommal jutott az Australian Open elődöntőjébe, és ha a következő mérkőzésén is nyerni tud, akkor harmadik döntőjére készülhet.

Forrás: o.canada.com

Forrás: o.canada.com

Na Li ellenfele a kanadai Bouchard lesz, aki meglepetésre legyőzte a Serena-t verő Ana Ivanovic-ot.  A mérkőzés esélyes a szerb hölgy volt, akit már páran, kis túlzással, a torna legnagyobb esélyesének kiáltottak ki. Hát igen, ha valaki megveri Serena-t, annak cipelnie kell a esélyesség terhét. Az első játszmában a játékosok fej-fej mellett haladtak, kétszer-kétszer elvették egymás adogatását egészen 5-5-ig. Ekkor ismét Ivanovic-nak sikerült a break, 7-5 arányban nyerte az első szettet. A második játszma szinte ugyanilyen forgatókönyv szerint zajlott. Ekkor Bouchard húzott el 5-3-ra, Ivanovic kiegyenlített, de 5-5 után most a kanadai csinálta meg a break-et, és hozta a szettet 7-5-re. Bouchard a játszma végi lendületét át tudta menteni a döntő szettre is, és hamar elhúzott 4-1 arányban, ami már elegendő volt a mérkőzés megnyeréséhez. Bouchard ezzel elmondhatja, hogy harminc év óta ő az első kanadai teniszező, aki Grand Slam elődöntőt játszhat a hölgyek mezőnyében.

Eredmények:

E. Bouchard (kanadai, 30.) – A. Ivanovic (szerb, 14.) 5-7 7-5 6-2
N. Li (kínai, 4.) – F. Pennetta (olasz, 28.) 6-2 6-2