AusOpen: Azarenka is csomagolt

A mai napon két elődöntős helyért küzdöttek a hölgyek Melbourne-ben. Pályára lépett a kétszeres címvédő Azarenka, aki Serena és Sharapova búcsújával a torna első számú esélyesévé lépett elő. 

Cibulkova átgázolt Halepen Forrás: bangkokbobbysports.wordpress.com

Cibulkova átgázolt Halepen
Forrás: bangkokbobbysports.wordpress.com

A nap első mérkőzését a román Simona Halep, és a szlovák Dominika Cibulkova játszották. A mérkőzés esélyese a román hölgy volt, annak ellenére, hogy Cibulkova az előző fordulóban Sharapova-t győzte le. A két játékos eddig három mérkőzéséből kettőt a szlovák nyert, köztük a legutóbbit is, tavaly Indian Wells-ben. A mérkőzést Cibulkova kezdte jobban elhúzott 3-0 arányban, de ekkor még Halep vissza tudott kapaszkodni 4-3-ra. Ezután viszont már csak egy játékos volt a pályán. A szlovák hölgy keményen játszva, zsinórban nyolc játékot nyert, és ezzel 6-3 6-0 arányban legyőzte a jövő hetet már a TOP 10-ben kezdő Halepet.  A román hölgy a mérkőzés után elmondta, hogy élete első Grand Slam negyeddöntőjében nagyon ideges volt, nem tudott játszani, nem tudott mozogni a pályán, míg Cibulkova interjújában megemlítette, hogy a Sharapova elleni meccs után elhitte, hogy bárkit legyőzhet ezen a tornán, és tele önbizalommal lépett pályára.

Az utolsó negyeddöntőben a címvédő Victoria Azarenka, és az ötödik kiemelt Agnieszka Radwanska lépett pályára. A két hölgy eddig tizenötször találkozott egymással, amiből Azarenka tizenkettőt megnyert, ráadásul az utóbbi két évben lejátszott hét mérkőzésüket kivétel nélkül a fehérorosz játékos nyerte. Ennek ellenére Radwanska villámrajtot vett, 5-0-ra elhúzott, végül bő fél óra alatt 6-1 megnyerte az első játszmát. A második szettben a címvédő összekapta magát, és a lehető legjobbkor nyerte el ellenfele adogatását, 7-5-re hozta a játszmát. Jöhetett a döntő szett, amiben, mint később kiderült, az első játék volt a mindent eldöntő. Azarenka adogatott, és négy labdája volt, hogy behúzza a játékot, de nem sikerült neki. Radwanska elnyerte az adogatását, és onnantól a fehérorosz játékos már nem talált vissza meccsbe, és 6-0-ra kikapott. Radwanska ezzel első alkalommal jutott a legjobb négy közé, és játszhat Cibulkova ellen. Arra kérdésre, hogy mit gondol, megnyerheti-e a tornát, azt válaszolta, hogy “Nagyon remélem, mindent megteszek érte”.

Eredmények:

D. Cibulkova (szlovák, 20.) – S. Halep (román, 11.) 6-3 6-0

A. Radwanska (lengyel, 5.) – V. Azarenka (fehérorosz, 2.) 6-1 5-7 6-0

Kiemelt kép forrása: www.sportsmole.co.uk