AusOpen: A Lindstedt, Kubot páros az Australian Open bajnoka

2014. január 25.
by admin

A mai női egyes döntő után lejátszották a férfi páros döntőjét, ahol a tizennegyedik helyen kiemelt Lindstedt, Kubot svéd, lengyel páros ellenfele a Butorac, Klaasen amerikai, dél-afrikai meglepetés páros volt.

A döntő előtt már tudni lehetett, hogy bármelyik páros is nyeri meg a tornát, az nagy meglepetés lesz. A Lindstedt, Kubot párosnak ez volt a harmadik tornája együtt, az Australian Open előtt még mérkőzést sem tudtak nyerni. A másik páros pedig az ismeretlenből került elő, de nem is akárhogyan. A hazai nézők legnagyobb bánatára az első fordulóban megverték a Rafter, Hewitt kettőst, majd utána jöttek az igazán nagy meglepetések. A harmadik fordulóban megverték a világranglista vezető Bryan testvéreket, majd az elődöntőben a nyolcadik helyen kiemelt, de igen jó nevekből álló Zimonjic, Nestor párost.

A döntő viszont sima lett, a svéd, lengyel páros 65 perc alatt 6-3 6-3 arányban nyert. Ezzel Lindstedt három elveszített páros Grand Slam döntő után (mindhárom Wimbledonban volt 2010 és 2012 között) végre nyerni tudott, és ezzel gyerekkori álma vált valóra. Kubot pedig elmondhatja magáról, hogy 36 év után ismét van páros Grand Slam győztese Lengyelországnak.

Kép forrása: ibnlive.in.com