WTA Párizs: Errani továbbjutott, Kvitova visszalépett

Torokfájás miatt kénytelen volt visszalépni a tornától  a második kiemelt Petra Kvitova, így a franciák első számú  játékosa, Alize Cornet a szerencsés vesztes Zahlahova-Strycova ellen mérkőzik majd.

Sara Errani

Sara Errani
Forrás: opengdfsuez.com

Sara Errani 6:4, 6:3-as győzelmet aratott honfitársa, Karin Knapp felett, ezzel bejutott az Open GDF Suez negyeddöntőjébe. Knapp kétszer annyi ki nem kényszerített hibát ütött a mérkőzésen, mint nyerőt, így Errani számára az egyetlen veszélyforrást az jelentette, hogy a második meccslabdájánál az egyik néző berohant a pályára. Az eset megzavarta Erranit, és a meccslabda értékesítése helyett elbukta a szervajátékát. Ezt követően viszont ismét lebrakelte ellenfelét, amivel ki is harcolta a továbbjutást. A hetedik kiemelt következő ellenfele majd az ukrán Svitolina lesz, aki karrierje első WTA negyeddöntőjét érte el Voskoboeva felett aratott 6:1, 6:2-es győzelmével. Nyerni tudott a 8. kiemelt Flipkens is, aki majd Sharapova ellen mérkőzhet a nyolc között, kiesett viszont Babos Timi páros partnere, a hazai Mladnoviccsal az Ivanovic visszalépése miatt beugró Petkovic bánt el.

Eredmények:

Svitolina – Voskoboeva – 6:1, 6:2

Flipkens – Meusburger – 6:1, 6:3

Petkovic – Mladenovic – 6:4, 6:2

Errani – Knapp – 6:4, 6:3

Shuai Peng Forrás: wtatennis.com

Shuai Peng
Forrás: wtatennis.com

Párizzsal párhuzamosan Tájföldön is zajlik egy alacsonyabb kategóriájú WTA esemény. Az első két kiemelt (Lisicki és Kuznetsova) visszalépése miatt Georges és Hlavackova játék nélkül jutott a következő fordulóba. Nem volt ilyen könnyű dolga a veterán japán Date-Krummnak, aki már az előző mérkőzésen is két meccslabdáról tudott nyerni, és Majeric ellen is 5:3-as hátrányból kapaszkodott vissza az első szettben, majd 7:6, 6:3-al kiharcolta a negyeddöntőbe jutást. Ellenfele Elena Vesnina (5.) lesz, aki szintén breakhátrányból fordítva nyerte meg a maga találkozóját Lertpitaksincha ellen. A hatodik kiemelt Peng Shuai mindkét játszmában breakhátrányban volt a román Dulgheruval szemben, ellenfele az első szettben 3:1-re, a másodikban pedig 4:1-re vezetett, a mérkőzést mégis a kínai tudta megnyerni két játszmában 6:3, 6:4-re.

Eredmények:

Date-Krumm – Majeric – 7:6, 6:3

Vesnina – Lertpitaksincha – 6:3, 6:3

Peng – Dulgheru – 6:3, 6:4

A kiemelt kép forrása: enterstice.com